2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Bloomberg: energiaválság sújtja az egész amerikai ipart – elbocsátások, leállás

A megugró energiaszámlákból eredő működési kihívások az egész amerikai ipari komplexumot a részleges leállás veszélyének teszik ki – jelentette csütörtökön a Bloomberg.

Az ország második legnagyobb alumíniumgyára, amely a hazai ellátás 20%-át adja, június végén 600 dolgozót bocsátott el, miután az áramszámlája megháromszorozódott. A Century Aluminum bejelentette, hogy akár egy évig is üresen maradhat a Hawesville-i gyára, ezzel leállítva a legnagyobbat a három amerikai telephelye közül. Eközben az ország legnagyobb alumíniumgyártója, az Alcoa közölte, hogy egyharmadával csökkenti termelését egy indianai üzemben.

Legalább két acélmű elkezdte leállítani egyes üzemek működését az energiaköltségek minimalizálása érdekében – mondta az ügynökségnek egy meg nem nevezett iparági vezető. Májusban az Egyesült Államok középnyugati részén működő gyárak egy csoportja figyelmeztette az ország energiaszabályozóit, hogy egyes vállalkozások a nyári hónapokra vagy hosszabb időre leállnak az “igazságtalan és ésszerűtlen” villamosenergia-költségek miatt.

Júniusban a földgáz ára megháromszorozódott az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest, ami a háztartások és a vállalkozások számláit korábban nem látott magasságokba repítette. Eközben az ipari fogyasztók villamosenergia-díjai az előrejelzések szerint idén nyáron minden eddiginél magasabbak lesznek.

Michael Harris szerint, akinek a cége, az Unified Energy Services vásárol üzemanyagot az ipari ügyfelek számára, az emelkedő költségek miatt egyes vállalkozások több millió dolláros hitelkeretet kényszerültek kockáztatni, hogy biztosítsák az áram- és gázszerződéseket.

“Ez pusztító lehet egy vállalat számára” – mondta Harris az ügynökségnek.

“Nem látok olyan forgatókönyvet – hacsak nem történik robbanás az amerikai LNG-létesítményekben” -, amelyben a gázárak hosszú távon alacsonyabbak lennének.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...