2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Bizonyítékot mutattak be, hogy a Biden család pénzt kapott Oroszországból, Ukrajnából és Kazahsztánból

Az amerikai képviselőház felügyeleti bizottsága szerdán olyan számlákat hozott nyilvánosságra, amelyek bizonyítják, hogy Hunter Biden, Joe Biden jelenlegi amerikai elnök fia a család nevével kereskedve pénzt kapott Oroszországtól, Ukrajnától és Kazahsztántól.

A bizottság azt állítja, hogy 20 millió dollárnyi külföldi forrásból származó kifizetést azonosított Hunter Biden cégének, amelyet leírásuk szerint fedőszervként használtak, hogy hozzáférést adjanak el a “Biden-hálózathoz”, amíg apja Barack Obama alelnöke volt (2009-2017).

“Joe Biden alelnöksége alatt Hunter Biden “márkaként” adta el őt, hogy milliókat kaszáljon kazahsztáni, oroszországi és ukrajnai oligarcháktól. Úgy tűnik, a Biden-hálózathoz való hozzáférésen kívül nem nyújtottak valódi szolgáltatásokat, beleértve magát Joe Bident is. Hunter Biden pedig úgy tűnik, hogy teljesített” – mondta a bizottság elnöke, James Comer.

A harmadik banki feljegyzés, amelyet Comer eddig nyilvánosságra hozott, egy 2014. február 14-i átutalást mutat “Jelena Batyurina orosz oligarchától” a Rosemont Seneca Thornton, amely Hunter Biden és üzleti partnere, Devon Archer által vezetett fedőcég részére. A Batyurina által átutalt 3,5 millió dollárból 1 millió dollár közvetlenül Archerhez került, míg a többit a Rosemont Seneca Bohai, egy új számla beindítására használták fel, amelyet arra használtak, hogy több külföldi finanszírozást kapjanak – állítja a bizottság.

Egy másik feljegyzésből kiderül, hogy Biden és Archer egyaránt a Mikola Zlocsevszkij által vezetett ukrán gázipari vállalat, a Burisma Holdings igazgatótanácsába került, évi 1 millió dollárért. A Burisma már korábban is fizetett Bidennek tanácsadóként, de őt és Archert az igazgatótanácsba hívta meg egy találkozó után, amelynek házigazdája Zlocsevszkij és a Burisma vállalati titkára, Vadim Pozsarszkij volt 2014 tavaszán az olaszországi Comói-tónál.

“Az akkori alelnök, Joe Biden nem sokkal az első kifizetéseik után Ukrajnába látogatott” – jegyezte meg a bizottság, és Hunter azt állította, hogy a látogatás “értéket” mutatott, amelyet ő nyújtott a vállalatnak.

A harmadik figyelemre méltó tranzakcióra 2014 áprilisában került sor, amikor a “kazahsztáni oligarcha” Kenesz Rakisev 142 300 dollárt utalt át a Rosemont Seneca Bohai-nak. Másnap a vállalat pontosan ugyanezt az összeget fizette ki Hunter Bidennek egy sportkocsiért. Hunter februárban találkozott Rakisevvel egy washingtoni szállodában.

“Hunter Biden több millió dolláros kifizetéseket kapott Jelena Batyurinától, Burismától és Kenesz Rakisevtől. Biden alelnök 2014 és 2015 tavaszán Washingtonban vacsorázott velük” – mutatott rá a bizottság.

Joe Biden volt az Obama-kormányzat Ukrajna-politikájának irányítója a 2014-es kijevi Majdan-puccsot követően, és egy 2018-as washingtoni rendezvényen híresen eldicsekedett azzal, hogy egy ügyészt kirúgott azzal, hogy hitelgaranciák visszatartásával fenyegetőzött. A szóban forgó ügyész Burisma ügyében nyomozott. Amikor Donald Trump akkori elnök a Kijevvel folytatott 2019-es tárgyalásokon felhozta az esetet, a képviselőházi demokraták felelősségre vonták, arra hivatkozva, hogy ez sértette az amerikai törvényeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó