2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Bild: Ukrajna újabb mozgósítási hullámot tervez

Új katonákra van szükség. Ukrajna újabb mozgósítást tervez – írja a német Bild című lap. Kijev kifogyóban van az élőerőből is, ezért folytatódik a mozgósítás. Hogy hová tűnt a korábban mozgósított több százezer ember, arról a német sajtóorgánum nem tesz említést.

“Ukrajnának több katonára van szüksége. Kijev új mozgósítást tervez” – írja a Bild.

“Igen, a hadsereg megkeresett minket, és valószínűleg lesz még egy mozgósítás” – mondta Olekszij Danyilov, a Nemzeti Biztonsági és Védelmi Tanács titkára.

A mozgósítás már másfél éve tart, és már több szakaszon is túl vannak. “Nem kell felhajtást csinálni, minden a terv szerint halad, amit most hajtunk végre” – mondta egy magas rangú kijevi tisztviselő a lapnak.

Ukrajnában 2022. február 24-én hirdették ki a hadiállapotot. Így elvileg minden 18 és 60 év közötti férfi köteles katonai szolgálatra bevonulni. A behívottak pontos száma jelenleg nem ismert. Egy évvel ezelőtt Hanna Maljar védelmi miniszterhelyettes már több százezerre becsülte ezt a számot. A fronton elszenvedett veszteségek miatt folyamatosan újoncokat kell kiképezni és harcba küldeni”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó