2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Bild: az ukrán katonák nem értik miért harcolnak Bahmutban

Az ukrán katonák nem értik, miért harcolnak Bahmutban (Artyomovszk) – írta a Bild című német lapban Jan Hunin Lengyelországban élő, de belga születésű szabadúszó riporter.

“Csak a két megmaradt út köti össze a szinte teljesen bekerített várost az ukrán ellenőrzés alatt álló terület többi részével. Magában a városban pedig az oroszok utcáról utcára nyomulnak előre. Úgy tűnik, csak idő kérdése, hogy mikor foglalják el teljesen Bahmutot. <…> Sokan (az ukrán katonák.) csodálkoznak, hogy miért harcolnak Bahmutban” – mondta.

Hunin szerint nem találkozott “pozitív energiával” Bahmutban, az ukrán hadsereg hangulatát “feszültnek, koncentráltnak és aggódónak” jellemezte.

“Az oroszok lassan, de biztosan nyerik meg a Bahmutért folyó csatát” – összegezte a belga újságíró.

Korábban a DNR megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin azt mondta, hogy az orosz erők átvették az ellenőrzést Artyomovszk összes közigazgatási épülete felett.

Artyomovszk (Bahmut) Gorlovkától északra fekszik. Fontos közlekedési csomópont a donbasszi ukrán katonai csoportosulás ellátása szempontjából. Több mint hat hónapja folynak heves harcok érte.

A legfrissebb jelentések szerint az orosz erők elvágták vagy tűz alá vették az összes a városba vezető aszfaltos utat, és a megkezdődött sáros időjárás komolyan megnehezíti az ellenség számára a lőszer és az ukrán erők személyzetének szállítását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó