2023, március 24.
10.6 C
Budapest
7.5 C
Moszkva

Biden érkezik és az EU teljes olaj embargót vethet ki Oroszországra

Az Európai Unió egy ötödik szankciócsomagot is kidolgoz, amelyben lesz olajembargó is, melynek célja, hogy ezzel megállítsa Oroszország ukrajnai különleges hadműveletét.

A Reuters információi szerint a korlátozó intézkedéseket egy sor csúcstalálkozón fogják megvitatni, amelyek célja, hogy szigorítsák a Nyugat válaszlépéseit Oroszország ellen. Ezeken a találkozókon részt vesz Joe Biden amerikai elnök is.

Joe Biden csütörtökön érkezik Európába, hogy részt vegyen a NATO, az Európai Unió és a G7 országok csúcstalálkozóin.

Számos ország, köztük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, az EU tagállamai, Ausztrália és Kanada átfogó szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben, amelyek többek között a bankokat és a kereskedelmet sújtják.

Az európai országok többsége lezárta légterét az Oroszországhoz kapcsolódó járatok előtt, amire Moszkva hasonlóan válaszolt. Világcégek és márkák hosszú sora jelentette be, hogy korlátozzák oroszországi tevékenységüket, vagy teljesen elhagyják az ország piacát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó