2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Betilthatják a WhatsApp csevegő alkalmazást Oroszországban

Oroszországban blokkolhatják a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatást, ha tiltott információkat tartalmazó csatornák jelennek meg rajta – közölte az orosz nemzeti médiafelügyelet.

A WhatsApp tulajdonosa a Meta, amely az Oroszországban szélsőségesnek elismert és betiltott Facebook és Instagram közösségi hálózatok tulajdonosa is.

“Az Oroszországi Föderáció törvényeinek be nem tartása miatti intézkedések alkalmazása közvetlenül az ilyen cégek vezetőségétől és az általuk hozott döntésektől függ. A tiltott információkat tartalmazó barátságtalan csatornák megjelenése azonnali eltávolítást, elutasításuk esetén pedig blokkolást tesz szükségessé” – áll a Roszkomnadzor közleményében.

Korábban az Állami Duma információs politikával foglalkozó bizottságának vezetője, Alekszandr Hinstein a Telegram-csatornáján azt írta, hogy ha a WhatsApp orosz nyelvű információs csatornákat indít, akkor célszerű lenne alaposabban megvizsgálni a platform státuszát, akár a blokkolását.

Emlékeztetett arra, hogy az oroszországi törvények minden olyan vállalatra vonatkoznak, beleértve az azonnali üzenetküldőket és a közösségi hálózatokat is, amelyek Oroszországban működnek és orosz felhasználókat céloznak meg.

“Nyomatékosan javasoljuk, hogy az orosz szervezetek és felhasználók váltsanak át az orosz joghatóság alatt működő és az orosz jogszabályoknak megfelelő hazai szolgáltatásokra” – tette hozzá a Roszkomnadzor.

Korábban a WhatsApp a blogján jelentette be, hogy 150 országban indít csatorna funkciót. Feltételezhetően az alkalmazás felhasználói bizalmasan kaphatnak majd frissítéseket arról, ami érdekli őket. A WhatsApp fejlesztői azt is elmondták, hogy a frissítés részeként a felhasználók képesek lesznek reagálni a csatornák bejegyzéseire, ezzel gyakorlatilag lemásolja a Telegramot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó