2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Berlusconi válaszolt Zelenszkij gúnyolódására

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök visszavágott Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, aki azt állította, hogy az olasz politikus álláspontja az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban azon alapul, hogy soha nem volt bombatámadás alatt – jelentette szerdán több helyi média.

Kedden, Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón Zelenszkij szemére vetette Berlusconinak, amiért a hónap elején azt állította, hogy Kijev elkerülhette volna a konfliktust Moszkvával, ha nem támadja tovább a két donbasszi köztársaságot, amelyek idén ősszel az Oroszországhoz csatlakozás mellett döntöttek.

A volt olasz miniszterelnök akkor azt is mondta, hogy ha ő lett volna a kormányfő, soha nem ment volna el tárgyalni az ukrán elnökkel, hozzátéve, hogy “ennek az úrnak a viselkedését nagyon-nagyon negatívan ítéli meg”.

Zelenszkij éles szemrehányással azt állította, hogy Berlusconi “házát soha nem bombázták naponta rakétákkal”. A továbbiakban azt állította, hogy Berlusconi “nem ébredt fel hajnali 3-kor áramszünet miatt”, hogy egy elhúzódó áramkimaradásra számítva házimunkát végezzen.

A helyi média szerint az ex olasz miniszterelnök, bár hivatalos választól elzárkózott, a támogatóinak adott hangot felháborodásának.

“Mit tud rólam ez az úr? Semmit sem tud. Gyermekként éltem át a bombázásokat” – vágott vissza állítólag Berlusconi.

Berlusconi támogatói szerint – akiket az Il Giornale d’Italia című lap idéz – meglepődött azon, hogy az olasz és az ukrán vezetők kijevi találkozóját, amelyet más témáknak kellett volna szentelni, beárnyékolta egy ilyen verbális támadás.

“Nem igaz, hogy nem ismerem a háborút, engem is kitelepítettek gyerekként, én is átéltem a háború borzalmait” – mondta állítólag Berlusconi.

A volt olasz miniszterelnök, aki 1936-ban született a fasiszta Olaszországban, elmondta, hogy a második világháború idején, 1943-ban első kézből látta a szövetségesek bombázásait Milánó ellen, az egyik bomba az ő utcájára esett, ami miatt családja egy faluba költözött.

Az ukrajnai orosz hadművelet közel egy évvel ezelőtti kezdete óta Berlusconi többször felszólította Moszkvát és Kijevet, hogy állapodjanak meg a tűzszünetben, miközben személyes közvetítését ajánlotta fel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó