2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Berlin: senki nem sérült meg a kijevi német konzulátust ért rakétacsapásban (videók)

Megsérült Németország kijevi konzulátusának otthont adó épület az ukrán fővárosra mért nagy erejű rakétacsapás során, amelyet az orosz hadsereg hajtott végre hétfőn – közölte a német külügyminisztérium.

Berlini tisztviselők szerint azonban a támadásban nem sérült meg a diplomáciai személyzet, mivel az épületet az orosz offenzíva február végi kezdete óta nem használják.

A minisztérium egy tweetet tett közzé, amelyben ez állt: “Egy épületet #Kijevben, amely a német vízumhivatalnak is otthont ad, ma reggel rakétatűz rongált meg”. Az üzenet a továbbiakban tisztázta, hogy az irodát hónapok óta nem használják a német diplomaták.

“A kijevi nagykövetségen dolgozó kollégáink jól vannak” – zárul a tweet.

Ugyanezen a napon Christine Lambrecht védelmi miniszter bejelentette, hogy összesen négy darab IRIS-T SLM légvédelmi rendszeregységet terveznek szállítani Ukrajnának.

Lambrecht szerint az egyik egység a közeljövőben érkezik az országba, további három pedig várhatóan jövőre kerül kiszállításra.

Hétfő reggel Oroszország legalább száz rakétával bombázta Ukrajna több városát. Denisz Smihal ukrán miniszterelnök szerint legalább 11 kulcsfontosságú infrastrukturális helyszínt ért találat, ami áramkimaradásokat okozott.

A támadást kommentálva az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov altábornagy azt mondta, hogy a csapások többek között “katonai parancsnoki létesítményeket, kommunikációs és energetikai rendszereket” céloztak.

A rakétacsapások napokkal azután következtek be, hogy egy teherautó felrobbant, miközben átkelt a Krím hídon, amely összeköti a félszigetet az orosz szárazfölddel. Az építmény egy része ennek következtében megsemmisült.

Vasárnap Vlagyimir Putyin elnök terrortámadásnak nevezte a robbanást, amelyet az ukrán titkosszolgálatok hajtottak végre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....