2022, május 19.
13.2 C
Budapest
9.5 C
Moszkva
Hiredetés
Array

Berlin: Kijev katonai provokációval akadályozná az oroszellenes szankciók feloldását

Kijev szándékosan növeli a feszültséget a Donbasszban – írja a német Süddeutsche Zeitung című napilap kormányzati forrásokra hivatkozva.

Berlin úgy véli, hogy Porosenko eltökélt szándéka mindent megtenni, hogy megakadályozza az Oroszország elleni szankciók feloldását – olvasható a lapban.

Oroszország felszólította Kijevet, hogy fejezze be a fegyveres provokációt a Donbasszban

A Süddeutsche Zeitung azt írja, hogy az EBESZ megfigyelőktől kapott információk értékelését követően a német kormány rámutatott arra az első és legfontosabb tényre, hogy az ukrán hadsereg megpróbálja saját javára megváltoztatni a helyzetet a fontvonal mentén. A növekvő feszültséget figyelembe véve, nyilvánvaló, hogy a céljuk a helyzet további romlása, annak érdekében, hogy az amerikai elnököt megállítsák a szankciók feloldásában.

A német lap értesülése szerint a kormány aggodalma növekszik, hogy Kijev terve sikerülhet. Trump eltörölheti a szankciókat függetlenül a frontvonal mentén kialakult helyzettől. Ebben az esetben viszont Kijev duplán veszít, hiszen ezzel megerősíti Oroszország pozícióit, ugyanakkor romlik a helyzet Kelet-Ukrajnában.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS

close-image