2023, április 2.
11.2 C
Budapest
6.5 C
Moszkva

Bassár el-Aszad szír elnök a Krím félszigetre látogatna

Szíria elnöke Bassár el-Aszad azt tervezi, hogy a 2014-ben Oroszországgal újraegyesült Krím félszigetre látogat jövőre – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

A szír államfő egy a Krímről érkezett delegációval folytatott tárgyalásokon beszélt arról a tervéről, amely szerint részt kíván venni a 2019 áprilisában megrendezésere kerülő Jalta Nemzetközi Gazdasági Fórumon (YIEF).

Anderj Nazarov a krími delegáció és a jaltai gazdasági fórum szervezőbizottságának tagja újságíróknak elmondta, hogy Aszad elnök nagy megtiszteltetésként értékelte a meghívást és közölte, hogy ha körülmények is adottak lesznek, biztosan ellátogat a jaltai fórumra.

A Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 március 18-án aláírta az újraegyesülésről szóló megállapodást.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó