2022, október 6.
9.5 C
Budapest
7.1 C
Moszkva
Array

Bassár el-Aszad: Aleppó felszabadításával még nem ér véget a háború

Aleppó felszabadításával megváltozik a háború menete Szíriában, de ezzel nem ér véget – mondta Bassár el-Aszad elnök az Al Watan című lapnak nyilatkozva.

Aleppó felszabadítása egy fontos szakasz lesz azon az úton, amelyen megszabadítjuk Szíriát a terroristáktól, de a háború addig folytatódik, amíg teljesen el nem pusztítjuk őket – mondta az elnök.

A terroristák Szíria több körzetében is jelen vannak és mi harcolni fogunk velük – tette hozzá Aszad.

Szíria

A szír államfő a kormányerők sikereit a szíriai hadsereg megnövekedett harci potenciáljának tulajdonította. Elmondta, hogy a döntés arról, hogy a szíriai területeket, beleértve Aleppót is felszabadítják a milicistáktól, már a konfliktus elején megszületett.

A kormányerők győzelme Aleppóban komoly csapás lesz a regionális erőknek és a Nyugatnak – mondta Aszad.

A szíriai elnök szerint, miután a fegyveresek vereséget szenvedtek Damaszkusz és Homsz közelében, Törökország és a szíriai kormány többi ellensége mindet feltettek Aleppóra, kihasználják a város határközelségét és katonai logisztikai támogatást biztosít a milicistáknak.

Ezért a terroristák elűzése a városból megfosztja őket az utolsó lapjuktól – mondta Aszad.

Az elnök elmondta, hogy a szíriai hatóságok mindig egyetértettek abban, hogy a tűzszünettel elvárható a vérrontás befejezése, azonban a milicisták Aleppóban ezt a szünetet arra használják, hogy átcsoportosítsák erőiket.

Politikailag a tűzszünet előnyös volt számunkra, így meg tudtuk mutatni azoknak az államoknak a valódi szándékát, amelyek a fegyveres csoportokat támogatják, őket nem érdekli a lakosság, csak a terroristákat szeretnék megerősíteni – mondta Bassár el-Aszad Szíria elnöke. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok tűzszünetre szólított fel Aleppóban, amely bizonyíték arra, hogy teremtményei veszélyben találták magukat ott.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....