2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Bandera ellenes tüntetés volt a varsói ukrán nagykövetség előtt

Július 9-én több százan tartottak tüntetést Ukrajna varsói nagykövetsége előtt – jelentette a Myśl Polska című lap.

Az esemény az ukrán bosszú vasárnapja kampány része volt, amelyet a Krzysztof Tolwiński Front szervezett más szervezetekkel képviselőivel együttműködve.

A tüntetők az OUN-UPA ukrán nacionalistái által a lengyel lakosság ellen elkövetett volhíniai mészárlás áldozataira emlékeztek. Tolwinski az ukrán fegyveresek által elkövetett bűnöket népirtásnak és etnikai tisztogatásának nevezte.

Azt mondta, hogy azonnal le kell állítani a Lengyelország területén keresztül Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat.

A tüntetők annak a véleményüknek adtak hangot – írja a lap -, hogy ha Lengyelország felhagy a nyugati fegyverek tranzitországaként betöltött szerepével, akkor az ukrajnai konfliktus egy héten belül véget ér. A tüntetők egy jelképes számlát küldtek a nagykövetségnek a megadott 75 milliárd euró összeggel, amellyel véleményük szerint Ukrajna tartozik Lengyelországnak. A követségen keresztül az ukrán hatóságoknak is küldtek egy levelet, amelyben követelik, hogy ítéljék el a Bandera mozgalmat és a Bandera ideológia modernkori támogatását.

A rendezvényt agresszív ukrán provokátorok egy csoportja próbálta megzavarni, akik a tüntetők szerint egyértelműen a nagykövetséggel hangolták össze akciójukat.

Korábban arról számoltak be, hogy a Lengyelországban tartózkodó ukrajnai menekültek gyermekeinek több mint fele nem jár iskolába.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó