2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Az USA szeretné Ukrajnát és Belaruszt a NATO tagjává tenni

Washington korábban vizsgálta annak a lehetőségét, hogy Minszket és Kijevet bevegyék az Észak-atlanti Szövetségbe – jelentette ki Vlagyimir Makej belorusz külügyminiszter. (Aki Nyugat-barát politikus hírében áll.)

A TASZSZ hírügynökség közlése szerint Makej a „Belarusz a színes forradalmak ellen c. dokumentumfilmben kijelentette: „Elég ha John Boltonnak, az amerikai elnök korábbi nemzetbiztonsági tanácsadójának az egyik kijelentésére utalok. Aki egyébként ellátogatott Belorussziába, és aki azt mondta, hogy Ukrajnát és Belorussziát egyértelműen a NATO tagjává kell tenni”.

Bolton szerint azért kell fölvenni a NATO-ba ezt a két országot, hogy „elejét vegyük egy szürke zóna létrejöttének” Oroszország és a szövetség között – tette hozzá a miniszter.

Emlékeztetőül: Bolton 2019 augusztusában járt Belorussziában. Találkozójuk során Alekszandr Lukasenkó belorusz elnök Donald Trump akkori amerikai elnöknek és feleségének szánt ajándékokat adott át Boltonnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó