2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Az USA parancsnokságot hoz létre Németországban az ukrán segítségnyújtás koordinálására

Az Egyesült Államok katonai segítségnyújtási parancsokságot létesít Németországban az ukrajnai fegyverszállítások és katonai kiképzés koordinálására – jelentette be az amerikai védelmi minisztérium pénteken.

A Pentagon szóvivője közölte, hogy emellett újabb 400 millió dolláros katonai segélyről is döntés született Ukrajna javára.

Sabrina Singh újságírók előtt elmondta, hogy az új németországi katonai irányítási hely, az Ukrajnai Biztonsági Támogató Csoport (Security Assistance Group Ukraine) jelzés arra is, hogy a Kijevnek nyújtott segítség az Oroszország elleni harchoz “állandóbbá” válik és “hosszútávú programot” jelent.

A bejelentett 400 milliós katonai segély tartalmaz a többi között 1100 Phoenix Ghost drónra vonatkozó szerződést, valamint 45 tank felújításának anyagi fedezetét, emellett vízijárműveket és egyéb rendszereket – közölte a Pentagon illetékese.

A szállítás a beszerzési eljárás lebonyolítása után áll válik lehetségessé – jegyezte meg a Pentagon szóvivője hozzátéve, hogy az Ukrajnai Biztonsági Támogató Kezdeményezés (Ukraine Security Assistance Initiative) keretében nyújtott fegyverzetet hosszú távú ipari szerződések keretében biztosítják és nem az amerikai hadsereg készleteiből vonják el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...