2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Az USA nyomást gyakorol Brazíliára, hogy szankcionálja Oroszországot

Az Egyesült Államok nyomást gyakorol Brazíliára, hogy szankciókat vezessen be Moszkva ellen – mondta a RIA Novosztyinak Oroszország brazíliai nagykövete, Alekszej Labeckij.

“Természetesen. Tökéletesen látjuk” – mondta, amikor arról kérdezték, hogy nyomást gyakorolnak-e Brazíliára.

Mint Labeckij megjegyezte, a Nyugat és mindenekelőtt az USA megpróbálja meggyőzni a brazilokat arról, hogy szükség van az oroszellenes szankciókra.

“Eddig semmilyen hatást nem értek el” – tette hozzá a nagykövet.

Az ukrajnai orosz különleges művelet megkezdése után Jair Bolsonaro brazil elnök kijelentette, hogy országa nem fogja megszavazni a Vlagyimir Putyin orosz elnököt elítélő ENSZ-határozatot és nem fog szankciókat javasolni. Júliusban azt mondta, hogy a Nyugat által bevezetett oroszellenes szankciók nem váltak be.

Augusztus elején Celso Amorim volt brazil kül- és védelmi miniszter, aki Luiz Inácio Lula da Silva volt elnök és elnökjelölt tanácsadója, azt mondta, hogy ő sem támogatná az Oroszország elleni szankciókat, ha ismét ő vezetné az országot.

Az ukrajnai különleges művelet kezdete óta a Nyugat szigorította az Oroszországgal szembeni szankciókat, de ezek az USA és Európa számára is problémákat okozott, mivel az energia-, üzemanyag- és élelmiszerárak meredek emelkedését idézték elő. Mint Vlagyimir Putyin elnök rámutatott, a Moszkva megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...