2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Az USA felajánlotta Ukrajnának, hogy a békéért cserébe adja át területének 20 százalékát Oroszországnak

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője, William Burns felajánlotta Kijevnek, hogy a békeszerződésért cserébe adja át Ukrajna területének mintegy 20 százalékát Oroszországnak – írja a Neue Zürcher Zeitung meg nem nevezett magas rangú forrásokra hivatkozva.

A lap szerint Joe Biden amerikai elnök január közepén utasította a CIA vezetőjét, hogy tegye meg ezt a javaslatot Moszkvának és Kijevnek. A kiadvány szerint mindkét fél elutasította ezt a lehetőséget.

Csak azután, hogy Burns küldetése kudarcot vallott, döntött úgy Biden, hogy Abrams harckocsikat szállít Ukrajnának – írja a svájci lap.

A Newsweek című amerikai kiadvány idézte Sean Davittet, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának helyettes szóvivőjét, aki szerint a Neue Zürcher Zeitung cikke “nem felel meg a valóságnak”.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy fogalmazott, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az államfő szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése. Korábban Putyin azt mondta, hogy a Nyugat megpróbál egy oroszellenes enklávét létrehozni Ukrajnában, hogy megtörje Oroszországot, és ennek megakadályozására indították a különleges műveletet.

Szergej Lavrov külügyminiszter azt mondta, hogy senki sem próbálja meggyőzni Kijevet arról, hogy térjen vissza a tárgyalásokhoz Moszkvával. A külügy tárca vezetője hozzátette, hogy Volodimir Zelenszkij maga is érezte, hogy nem önálló személyiség, és felfogja, hogy manipulálják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó