2022, szeptember 30.
16.7 C
Budapest
17.2 C
Moszkva

Az USA és Csehország már felkerült az Oroszországgal barátságtalan országok listájára

Az orosz kormány elfogadta az “Oroszországgal barátságtalan országok listáját”, amelyre pénteken felkerült az első két ország – írja a TASzSz orosz hírügynökség.

Az erről szóló kormányrendelet a hivatalos közlönynek számító orosz jogi információs portálon jelent meg pénteken. A listára azok az országok kerülnek fel, amelyek barátságtalan tevékenységet folytatnak Oroszországgal, orosz állampolgárokkal, vagy orosz jogi személyekkel szemben.

Az Egyesült Államok és Csehország az első két ország a listán, amelyekre alkalmazzák Vlagyimir Putyin orosz elnök április 23-i határozatát, amely szerint tilos orosz alkalmazottakat felvenni a diplomáciai képviseleteikre.

Melyik ország lesz a következő az Oroszországgal barátságtalan országok listáján?

Csehország maximum 19 orosz állampolgárt alkalmazhat az oroszországi képviseletein, míg az Egyesült Államok egyet sem.

Az Egyesült Államok többször vezetett be oroszellenes szankciókat az elmúlt években. Washington legutóbb április közepén fogadott el szankciókat Oroszországgal ellen.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_2″ include_post=”26106″]

A cseh hatóságok a London által a Szkripal-ügyben is vádolt Ruszlan Bosirovot és Alekszandr Petrovot gyanúsítják a vrbeticei hadianyagraktárban 2014-ben bekövetkezett robbanásért. Csehország április 17-én kiutasított 18 orosz diplomatát.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A részleges mozgósítás első katonái megérkeztek a Donbasszba

Oroszország részlegesen mozgósított első katonái megérkeztek a Donyecki Népköztársaság (DNR) különleges műveleti övezetébe - írja a RIA Novosztyi. Megérkeztek a Donyecki Népköztársaságba a részleges mozgósítás...

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...