2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Az USA és Csehország már felkerült az Oroszországgal barátságtalan országok listájára

Az orosz kormány elfogadta az “Oroszországgal barátságtalan országok listáját”, amelyre pénteken felkerült az első két ország – írja a TASzSz orosz hírügynökség.

Az erről szóló kormányrendelet a hivatalos közlönynek számító orosz jogi információs portálon jelent meg pénteken. A listára azok az országok kerülnek fel, amelyek barátságtalan tevékenységet folytatnak Oroszországgal, orosz állampolgárokkal, vagy orosz jogi személyekkel szemben.

Az Egyesült Államok és Csehország az első két ország a listán, amelyekre alkalmazzák Vlagyimir Putyin orosz elnök április 23-i határozatát, amely szerint tilos orosz alkalmazottakat felvenni a diplomáciai képviseleteikre.

Melyik ország lesz a következő az Oroszországgal barátságtalan országok listáján?

Csehország maximum 19 orosz állampolgárt alkalmazhat az oroszországi képviseletein, míg az Egyesült Államok egyet sem.

Az Egyesült Államok többször vezetett be oroszellenes szankciókat az elmúlt években. Washington legutóbb április közepén fogadott el szankciókat Oroszországgal ellen.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_2″ include_post=”26106″]

A cseh hatóságok a London által a Szkripal-ügyben is vádolt Ruszlan Bosirovot és Alekszandr Petrovot gyanúsítják a vrbeticei hadianyagraktárban 2014-ben bekövetkezett robbanásért. Csehország április 17-én kiutasított 18 orosz diplomatát.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS