2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Az USA döntött az újabb 5 milliárd dolláros költségvetési támogatásról Kijevnek

Az Egyesült Államok kormánya szeptemberben 4,9 milliárd dollár költségvetési segélyt küld Ukrajnának a Világbank mechanizmusain keresztül – közölte a külügyminisztérium.

“Az Egyesült Államok 18 milliárd dollár költségvetési támogatást nyújtott az ukrán kormánynak a Világbank mechanizmusain keresztül. További 4,9 milliárd dollár szeptemberben válik elérhetővé” – áll a közleményben.

Washington szerint ezek a források “az EU, az IMF és mások támogatásával együtt lehetővé teszik az ukrán kormány számára, hogy kritikus szolgáltatásokat nyújtson polgárai számára”.

“Az újjáépítéshez szükséges finanszírozás nagyságrendjét azonban csak a magánszektorral szorosan együttműködve lehet teljesíteni a beruházások ösztönzése érdekében” – tette hozzá a külügyminisztérium.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó