2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Az USA 1,31 milliárd dollár új segítséget jelentett be az ukrán gazdaság talpra állításához

Az Egyesült Államok 1,31 milliárd dollár új gazdasági támogatást ajánl fel Ukrajna számára – közölte az amerikai külügyminisztérium, miután Antony Blinken külügyminiszter szerdán Londonban az ukrajnai újjáépítési konferencián bejelentette az amerikai szándékot.

A külügyminisztériumi közlemény szerint az újjáépítési támogatás tartalmaz általános gazdasági segélyt, valamint segítséget az ukrán energiainfrastruktúra helyreállításához és modernizálásához, emellett szeretné ösztönözni “Ukrajna elkötelezettségét energiaszektorának átalakítására”. A bejelentés szerint 1,31 milliárd dolláros támogatási szándékról van szó, amelyen a külügyminisztérium a kongresszussal közösen dolgozik majd.

Antony Blinken a londoni konferencián elmondta, hogy az összegből 520 millió dollárt az ukrán energiahálózat újjáépítésére fordítanak majd, úgy, hogy annak eredményeként környezetbarátabbá váljon és integráltabb legyen az európai energiahálózatba. A támogatás értéke mintegy fele az orosz támadások által a hálózatban okozott károknak – jegyezte meg a külügyminiszter, aki arról is beszámolt, hogy 657 millió dollárt az ukrán kritikus infrastruktúra újjáépítéséhez ajánlja fel országa, ide értve a határátkelőket, vasútvonalakat, hogy jobb kapcsolatot biztosítsanak Európával. 100 millió dollárt szán az Egyesült Államok az ukrán vámrendszer és egyéb hálózatok digitalizálására gyorsítására és a korrupció kiküszöbölésére.

Az amerikai külügyminisztérium szerdai közleménye szerint az ukrajnai háború tavaly február 24-i kezdete óta az Egyesült Államok összesen mintegy 63 milliárd dollárnyi segítséget ajánlott fel Ukrajna számára katonai, gazdasági és humanitárius támogatás formájában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó