2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Az ukránoknak nincs elég pótalkatrésze az amerikai Bradley harcjárművek javításához

Az Ukrán Fegyveres Erők nem rendelkeznek elegendő pótalkatrésszel az amerikai Bradley gyalogsági harcjárművek javításához – jelentette a Washington Post az ukrán hadseregre hivatkozva.

A lap szerint a pótalkatrészek beszerzéséhez hivatalos kérelmet kell benyújtani a magas rangú parancsnokhoz, aki korlátozottan rendelkezik velük. Ezért egyes sérült eszközöket egyszerűen nem használnak.

Az ukrán fegyveres erők 47. brigádja javító és evakuáló zászlóaljának vezérkari főnöke szerint, amikor az ukránok először kapták meg a Bradley-t, azzal a problémával szembesültek, hogy hiányoznak a “donorok” – olyan járművek, amelyek alkatrészeit a kevésbé sérült felszerelések javításához használhatják.

“A donorok beszerzése előtt minimális javításokat végeztünk, és vártuk, hogy további (Bradley-k.) megsérüljenek” – jegyezte meg a katonatiszt.

A lap szerint a 47. brigád, az egyetlen ismert egység, amely megkapta a Bradley-ket, 99-et kapott volna az ellentámadás kezdete előtt, a kiszivárgott amerikai hírszerzési dokumentumok szerint. Az Egyesült Államok összesen 190 darab Bradley szállítását ígérte a kijevi rezsimnek, amelyeknek több mint felét Ukrajnában lévő műveleti egységeknek már leszállították – mondta a tisztviselő, aki a téma érzékenysége miatt névtelensége megőrzése mellett nyilatkozott a Postnak. Hozzátették, hogy legalább egy tucatot már megsemmisítettek az orosz erők.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó