2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Az ukránok halálos fenyegetései miatt be akarta fejezni pályafutását a belarusz teniszcsillag

A világranglista második helyén álló belarusz Arina Szabalenka be akarta fejezni profi pályafutását, mert a különleges hadművelet elindulása után halálos fenyegetéseket kapott az ukrán közösségi média felhasználóktól.

Korábban a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) az ukrajnai helyzet miatt felfüggesztette az Orosz Teniszszövetség és a Belarusz Teniszszövetség tagságát. Az oroszok és a belaruszok semleges státuszban vehetnek részt az ATP és a WTA versenyein.

“Mindenki azt kezdte mondani, hogy ‘fel kell függeszteni az összes orosz és belarusz játékost’. Úgy éreztem, mindenki furcsán néz rám. Úgy éreztem, hogy mindenki utál engem az országom miatt. A meccs után megnyitottam az Instagramot és az első dolog, ami felugrott, valami olyasmi volt, hogy “Kurvára meg fogsz halni” vagy “Jobb, ha meghalsz, kívánom, hogy az egész családod rákban haljon meg… bla-bla-bla-bla”. Láttam ezeket az üzeneteket, és úgy éreztem, hogy nem bírom tovább. Ez egyszerűen túl sok” – mondta Szabalenka a Break Point című Netflix műsorban.

Ezután a beszélgetés után Szabalenka sírva kezdett el oroszul beszélni a csapatával, és azt mondta, hogy abba akarja hagyni a teniszt.

Korábban, a francia nyílt teniszbajnokság alatt Szabalenka nem volt hajlandó válaszolni egy ukrán újságíró politikával kapcsolatos kérdéseire. A világranglista második helyezettje később a Roland Garroson is megjelent egy kisebb újságírói csoport előtt, és nem volt hajlandó válaszolni a politikával kapcsolatos kérdésekre. A Grand Slam-szervezők közölték, hogy megengedték a belarusznak, hogy nyílt sajtótájékoztatókat tartson, ha akar. A negyeddöntős mérkőzés végén a vesztes ukrán Elina Szvitolina nem volt hajlandó kezet fogni Szabalenkával és a közönség kifütyülte az ukránt. A belarusz a győzelem után a hálóhoz ment a szokásos kézfogásra, és várta ellenfelét, de az elutasította.

Szabalenka 13 WTA-elsőséget szerzett egyéniben, köztük megnyerte a 2023-as Australian Opent.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó