2022, október 6.
9.5 C
Budapest
7.1 C
Moszkva

Az ukránok elfoglaltak egy falut a Donyecki Népköztársaságban

Mai hír szerint ukrán katonák ma lőtték a Telmanovó járási központtól 10 km-re lévő Novaja Marjevka községet, majd be is vonultak oda.

Mint utóbb kiderült, a haditudósítók tévedtek: összecserélték a két szomszédos település nevét. Valójában Sztaraja Marjevkáról volt szó, amelyik valóban közvetlenül a front közelében található.

A dolog valójában így történt: Hétfőre, október 25-re virradó éjszaka ukrán diverzánsok, Granyitnoje (1) felől pontonhidat vertek a Kalmiusz folyón. Benyomultak Sztaraja Marjevkába, ahol a helyi bolt épületére kitűzték az ukrán zászlót.

„Mondják: Sztaraja Marjevkában az emberek rémületben vannak. Megszakadt velük az összeköttetés. De amíg még volt, elmondták: az ukránok járják a házakat. Az emberek kezdték gyorsan eldugdosni az irataikat: a donyecki és az orosz útleveleket” – mondták el illetékesek.

Az ukrán katonák benyomultak a DNR egyik településére, és orosz iratok után kezdtek kutatni

A front közelében lévő egyik településre ukrán katonák vonultak be, és terrorizálni kezdték a helyi lakosságot – jelenti, a „Donbassz resajet” („a Donbassz dönt”) elnevezésű Telegram-csatornára hivatkozva a «Donbassz Szegodnya» tudósítója.

„Mondják, az emberek Sztaraja Marjevkában rémületben vannak. Összeköttetés velük nincs – de amikor még volt, az emberek elmondták: az ukránok járják a házakat. Az emberek gyorsan kezdték eldugdosni az irataikat: a donyecki és az orosz útleveleket” – mondta el a „Donyeck resajet” nevű Telegram-csatornának egy forrás a telmanovói járási hivatalban.

Mint megjegyzik, reggel a nagy információáradat közepette fölcserélődött két település neve. Az ukránok nem Novaja, hanem Sztaraja Marjevkába (2) vonultak be, és tűzték ki az ukrán zászlót.

Ami pedig azt illeti, hogy ukrán katonák tűntek föl a Donyecki Népköztársaság (DNR) területén, ez így történt: a hétfőre, október 25-re virradó éjszaka ukrán diverzánsok Granyitnojéból pontonhidat építettek a Kalmiusz folyó fölött. Majd miután feltűntek Sztaraja Marjevkában, a helyi bolt épületére kitűzték az ukrán zászlót.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....