2023, március 31.
9.3 C
Budapest
-1.3 C
Moszkva

Az ukránok elfoglaltak egy falut a Donyecki Népköztársaságban

Mai hír szerint ukrán katonák ma lőtték a Telmanovó járási központtól 10 km-re lévő Novaja Marjevka községet, majd be is vonultak oda.

Mint utóbb kiderült, a haditudósítók tévedtek: összecserélték a két szomszédos település nevét. Valójában Sztaraja Marjevkáról volt szó, amelyik valóban közvetlenül a front közelében található.

A dolog valójában így történt: Hétfőre, október 25-re virradó éjszaka ukrán diverzánsok, Granyitnoje (1) felől pontonhidat vertek a Kalmiusz folyón. Benyomultak Sztaraja Marjevkába, ahol a helyi bolt épületére kitűzték az ukrán zászlót.

„Mondják: Sztaraja Marjevkában az emberek rémületben vannak. Megszakadt velük az összeköttetés. De amíg még volt, elmondták: az ukránok járják a házakat. Az emberek kezdték gyorsan eldugdosni az irataikat: a donyecki és az orosz útleveleket” – mondták el illetékesek.

Az ukrán katonák benyomultak a DNR egyik településére, és orosz iratok után kezdtek kutatni

A front közelében lévő egyik településre ukrán katonák vonultak be, és terrorizálni kezdték a helyi lakosságot – jelenti, a „Donbassz resajet” („a Donbassz dönt”) elnevezésű Telegram-csatornára hivatkozva a «Donbassz Szegodnya» tudósítója.

„Mondják, az emberek Sztaraja Marjevkában rémületben vannak. Összeköttetés velük nincs – de amikor még volt, az emberek elmondták: az ukránok járják a házakat. Az emberek gyorsan kezdték eldugdosni az irataikat: a donyecki és az orosz útleveleket” – mondta el a „Donyeck resajet” nevű Telegram-csatornának egy forrás a telmanovói járási hivatalban.

Mint megjegyzik, reggel a nagy információáradat közepette fölcserélődött két település neve. Az ukránok nem Novaja, hanem Sztaraja Marjevkába (2) vonultak be, és tűzték ki az ukrán zászlót.

Ami pedig azt illeti, hogy ukrán katonák tűntek föl a Donyecki Népköztársaság (DNR) területén, ez így történt: a hétfőre, október 25-re virradó éjszaka ukrán diverzánsok Granyitnojéból pontonhidat építettek a Kalmiusz folyó fölött. Majd miután feltűntek Sztaraja Marjevkában, a helyi bolt épületére kitűzték az ukrán zászlót.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó