2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok “tűzzsákba” kerültek – közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője.

“Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak – a szerk.) egy kis távolságot – másfél-két kilométert – előrehaladniuk. És ez azért történt, hogy Zelenszkij újabb sikert könyvelhessen el. Arról azonban hallgat, hogy harcosait a biztos halálba küldte. Most egyszerre három oldalról – északról, keletről és délről – lövik őket erőink és Oroszország, és mindazokat, akik az LNR területére lépnek, szisztematikusan megsemmisítik” – mondta a népi milícia tisztje.

Szerinte a kijevi rezsim szisztematikusan pusztítja katonáit. Az ukrán fegyveres erők akcióiban “egyáltalán nincs taktika és stratégia” – állapította meg Marocsko.

Szeptember 30-án Vlagyimir Putyin a Kremlben Leonyid Pasecsnyik LNR-vezérrel nemzetközi megállapodást írt alá a köztársaság Oroszországhoz való csatlakozásáról a népszavazást követően. Az államfő hasonló megállapodásokat írt alá a Donyecki Népköztársaság, valamint a Herszon és a Luhanszki terület vezetőivel. Az Alkotmánybíróság úgy ítélte meg, hogy a megállapodások megfelelnek az alkotmánynak, így azokat most az Állami Dumának kell ratifikálnia, és a Szövetségi Tanácsnak is meg kell vizsgálnia.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Szerinte a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...