2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok “tűzzsákba” kerültek – közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője.

“Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak – a szerk.) egy kis távolságot – másfél-két kilométert – előrehaladniuk. És ez azért történt, hogy Zelenszkij újabb sikert könyvelhessen el. Arról azonban hallgat, hogy harcosait a biztos halálba küldte. Most egyszerre három oldalról – északról, keletről és délről – lövik őket erőink és Oroszország, és mindazokat, akik az LNR területére lépnek, szisztematikusan megsemmisítik” – mondta a népi milícia tisztje.

Szerinte a kijevi rezsim szisztematikusan pusztítja katonáit. Az ukrán fegyveres erők akcióiban “egyáltalán nincs taktika és stratégia” – állapította meg Marocsko.

Szeptember 30-án Vlagyimir Putyin a Kremlben Leonyid Pasecsnyik LNR-vezérrel nemzetközi megállapodást írt alá a köztársaság Oroszországhoz való csatlakozásáról a népszavazást követően. Az államfő hasonló megállapodásokat írt alá a Donyecki Népköztársaság, valamint a Herszon és a Luhanszki terület vezetőivel. Az Alkotmánybíróság úgy ítélte meg, hogy a megállapodások megfelelnek az alkotmánynak, így azokat most az Állami Dumának kell ratifikálnia, és a Szövetségi Tanácsnak is meg kell vizsgálnia.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Szerinte a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó