2023, március 31.
9.3 C
Budapest
-1.3 C
Moszkva
Array

Az ukránok 51-szer szegték meg a tűzszünetet és egy vasútvonalat is felrobbantottak

A Donyecki Népköztársaság Védelmi Minisztériumának jelentése szerint az ukránok az elmúlt napon 51-szer szegték meg tűzszünetet. Olyan nehézfegyverekkel támadtak, amelyeket a minszki egyezmény szerint ki kellett volna vonni a konfliktus övezetből. Támadás alá került Novaja Marjevka, Sirokino, Gorlovka, Szpartak, Zsabicsevo, Bezimennoe, az Oktjabrszkaja bánya, a Volvo központ és a donyecki repülőtér is.

Egy felkelő meghalt, egy másik megsérült. „A 152 és 122 mm-es nehéztüzérségi ágyúk masszív bombázása alatt támadás érte Szahanka közigazgatási épületeit, az iskolát és a lakott területeket. Az EBESZ-t erről rögtön tájékoztattuk.

Az állandó támadások miatt az EBESZ nem tudott itt megfigyeléseket folytatni” – nyilatkozta Baszurin, a DNR védelmi minisztériumának képviselője. A donyecki Közlekedési Minisztérium adatai szerint április 26-án Popasznoj környékén felrobbantották a vasút egy részét.

Április 25-én a Szentjanovka–Sipilovo közötti vasútvonalon két mozdonyra is tüzet nyitottak. A mozdonyvezetők mindkét esetben megsérültek.

RapidPress hírszolgálat

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó