2023, március 21.
12.1 C
Budapest
2.2 C
Moszkva

Az ukrán labdarúgó-szövetséget kizárhatják a FIFA-ból és az UEFA-ból

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetségek Szövetsége (UEFA) figyelmeztette az Ukrán Labdarúgó Szövetséget (UAF) egy esetleges kizárásra – közölte Oleh Protaszov, az ukrán szövetség alelnöke a Facebookon.

Ennek oka lehet az ukrán végrehajtó bizottság virtuális ülése. Sajtóértesülések szerint a bizottság minden tagjának készítettek egy cselekvési tervet, hogy virtuális bizalmatlansági gyűlést hívjanak össze a szervezet vezetősége ellen és leváltsák.

A FIFA-t aggasztja, hogy az ukránok végrehajtó bizottságára nyomás nehezedik. A FIFA és az UEFA levele szerint az ukrán szövetségnek harmadik fél befolyása nélkül kell intéznie az ügyeit. A szabályok megszegése az ukrán szervezet kizárását vonhatja maga után a nemzetközi szövetségekből.

“A jövőre nézve őszintén reméljük, hogy a helyzet megoldódhat, és kérjük, hogy folyamatosan tájékoztassanak minket az ügy fejleményeiről, hogy felmérhessük az esetleges további lépések szükségességét. Addig is továbbra is teljes mértékben állunk rendelkezésükre, ha bármilyen kérdésük lenne az üggyel kapcsolatban” – áll az üzenetben.

Novemberben az ukrán szövetség vezetőjét, Andrij Pavelkót letartóztatták “a műfüves pálya építésére szánt nemzetközi segélyekkel történő visszaélés” vádjával. A tisztviselő később 9 880 000 hrivnya óvadék ellenében szabadult. A szóban forgó ügyet 2021 óta vizsgálják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó