2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke előzetes letartóztatásba került

A Lembergi Sevcsenkivszkij kerületi bíróság vizsgálóbírója helyt adott az ügyésznek az Ukrán Labdarúgó Szövetség (UAF) elnökével, Andrij Pavelkóval szembeni megelőző intézkedés megváltoztatására irányuló kérelmének – írja a FootballHub című ukrán lap.

Pavelkónak 2023. augusztus 14-ig előzetes letartóztatásban kell maradnia. Az UAF Marketing 2022 novemberében 9,88 millió hrivnya összegű óvadékot helyezett letétbe Pavelko számára. Ezt az óvadékot most átutalták az államnak.

Februárban Pavelkót a kijevi Pecserszkij kerületi bíróság döntése értelmében felfüggesztették állásából.

Február 16-án az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) házkutatást tartott az UAF irodájában. Emlékeztetünk, hogy 2022 november végén a szövetség vezetőjét letartóztatták olyan pénzeszközök elsikkasztása miatt, amelyeket a futballpályák műfüves pályáinak gyártásának megszervezésére szántak.

Korábban Pavelko kijelentette, hogy az ukrán válogatott nem fogja megtagadni a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében való részvételt, annak ellenére, hogy a belarusz válogatott a selejtezőben jól szerepelt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó