2023, január 31.
3.2 C
Budapest
-1.6 C
Moszkva

Az ukrán kormányzó az Oroszországot támogató ukránok kivégzésére szólított fel

Vitalij Kim, a Mikolajivi terület kormányzója az Oroszországot támogató ukrán állampolgárok megölésére szólított fel. Ezt az Ukrajna 24 televíziós csatorna élő műsorában mondta.

“Minden árulót kivégeznek. Nem félek ettől a szótól, ez így lesz” – mondta Kim.

Megjegyezte, hogy Ukrajnának már van egy különleges titkosszolgálata, amely felkutatja az “ilyen disszidenseket, akik nem támogatják a kijevi kormányt”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítására február 24 óta folyik Ukrajnában a különleges hadművelet, melynek célja az ország demilitarizálására és nácimentesítése. A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg nagy pontosságú fegyverekkel sikeresen hajtja végre az ukrán fegyveres erők és a nemzetbiztonsági erők katonai infrastruktúrájának, felszerelésének és fegyvereinek felszámolására irányuló feladatokat.

Korábban az elfogott ukrán katona, Anton Morozov azt mondta, hogy az ukrán parancsnokság arra kényszeríti a katonákat, hogy civileket lőjenek le.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Magyarország és Ausztria nem küld fegyvereket Ukrajnába

Magyarország és Ausztria nem fog fegyvert küldeni Ukrajnába, és szeretné megakadályozni a folyamatban lévő konfliktus eszkalálódását - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf osztrák kollégájával, Klaudia...

Külföldi zsoldosok támaszpontjára mértek tüzérségi csapást az orosz erők

Orosz tüzérség csapást mért egy ukrán katonai támaszpontra Ocsakov városában, és külföldi zsoldosokkal végeztek - közölte a RIA Novosztyival egy, az ukrán fegyveres erők...

Peking: az Egyesült Államok az ukrán válság kezdeményezője és legnagyobb támogatója

Az USA az ukrajnai válság "kezdeményezője és legnagyobb támogatója" - jelentette ki Peking, kommentálva Washington azon állításait, miszerint állami kínai vállalatok nem halált okozó...