2022, december 9.
4.3 C
Budapest
-3.7 C
Moszkva

Az ukrán idegenlégió mintegy 250 harcosa semmisült meg a Donyecki Népköztársaságban

Az orosz légierő megsemmisítette az ukrán “idegenlégió” zsoldosainak ideiglenes telepítési pontját a Donyecki Népköztársaságban lévő Kosztyantinyivkában – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

“A Donyecki Népköztársaságban, Kosztyantinyivkában nagy pontosságú rakéták találták el az úgynevezett ukrán “idegenlégió” zsoldosainak ideiglenes állomáshelyét. Akár 250 külföldi harcost, hét páncélozott járművet, valamint 12 speciális járművet semmisítettek meg” – közölte a minisztérium.

Ezenkívül orosz csapatok csapást mértek az Ukrán Fegyveres Erők 118. Területvédelmi Dandárjának egyik zászlóaljának ideiglenes állomáshelyére a cserkaszi területen lévő Vitove faluban. Akár 60 nacionalistát, két rakéta-sorozatvetőt és négy tüzérségi löveget semmisítettek meg.

A minisztérium beszámolt a légvédelmi ütegek elleni harc eredményeiről is: az orosz csapatok két üteg Uragan rakéta-sorozatvetőt, három szakasz Grad rakéta-sorozatvetőt, 14 tüzérségi szakasz Hyacinth-B-tarackot és D-30-as lövegeket találtak el.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”. Az orosz védelmi minisztérium a Donbassz felszabadítását nevezte fő feladatának.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...