2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Az ukrán helyzetről tárgyalt telefonon Putyin és Scholz

Putyin orosz elnök és Scholz német kancellár telefonbeszélgetést folytatott – közölte Steffen Heberstreit német kormányszóvivő.

A beszélgetés másfél órán át tartott. A fő téma az ukrajnai helyzet volt. A német kancellár a konfliktus mielőbbi békés rendezésére szólított fel. Emellett kitért az elfogott harcosokra is, hangsúlyozva, hogy a nemzetközi humanitárius jog normáinak megfelelően kell bánni velük.

A felek megvitatták a zaporizzsjai atomerőmű biztonságát is. A német kancellár sürgette, hogy az erőmű közelében kerüljenek el mindenfajta eszkalációs lépést, és tartsák be a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) ajánlásait.

Emellett Scholz beszédében hangsúlyozta az ENSZ égisze alatt létrejött gabonamegállapodás fontos szerepét. A német kormány kifejtette, hogy az élelmezési helyzet továbbra is különösen feszült.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...