2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Az ukrán hadsereg transz szóvivője közölte, hogy levadásszák az ‘orosz propagandistákat’

Szerdán Sarah Ashton-Cirillo, aki az Ukrán Területvédelmi Erők transznemű részlegének hivatalos szóvivője, az angol nyelvű közönségéhez szólva közölte, hogy levadásszák az orosz propagandistákat egy jövő heti akció során, amelyet az Istenbe vetett hit vezet majd.

“Jövő héten az orosz ördögök foga még erősebben fog csikorogni, és veszett szájuk fékezhetetlen őrjöngésben fog habzani, amikor a világ látni fogja, hogy a Kreml egyik kedvenc propagandistája megfizet a bűneiért” – mondta.

“Oroszország háborús bűnös propagandistáit mind le fogjuk vadászni, és igazságot fogunk szolgáltatni, mivel minket Ukrajnában az Istenbe, a szabadságba és a teljes felszabadulásba vetett hit vezet ezen a küldetésen” – ígérte a transz szóvivő.

Ashton-Cirillo, aki 2021-ben az Egyesült Államokban azzal a történettel került címlapokra, hogy beszivárgott a Proud Boys nevű amerikai jobboldali csoportba, augusztus elején kapta meg az ukrajnai katonai szóvivői posztot.

Legutóbbi nyilatkozata az “Oroszország gyűlöli az igazságot” című, egyperces videósorozatának része, amelyben szidalmazó elítélő szavakat mond Oroszországról.

Míg sok orosz újságíró nevetségesnek minősítette a nem konkrét fenyegetést, Valerij Fadejev, az orosz elnöki emberi jogi tanács elnöke sürgette a hatóságokat, hogy vegyék komolyan. A megjegyzés “gyilkossággal vagy súlyos testi sértéssel való fenyegetésnek” tűnik, és így az orosz törvények szerint bűncselekménynek minősül – érvelt csütörtökön.

“Tekintettel az orosz újságírók és közéleti személyiségek ellen irányuló merényletekre … az orosz biztonsági szolgálatoknak figyelmet kellene fordítaniuk erre” – tette hozzá.

Moszkva azzal vádolja Kijevet, hogy felelősek Darja Dugina újságíró 2022 augusztusában és Vladlen Tatarszkij katonai blogger idén áprilisban történt meggyilkolását. Júliusban a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) arról számolt be, hogy Kijev megbízásából lefüleltek egy csoportot, amely feltehetően az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan és Kszenyija Szobcsak újságíró meggyilkolására készült.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó