2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Az ukrán erők tüzet nyitottak a lakosokra Harkovban, mert nem voltak hajlandóak átadni otthonukat

Az ukrán hadsereg megpróbálta kilakoltatni a civileket otthonaikból Harkov megyében, és kilenc embert megsebesített – közölte az orosz védelmi minisztérium augusztus 5-i jelentésében.

Az Ukrán Fegyveres Erők 92. gépesített dandárjának parancsnoksága azt tervezte, hogy külföldi zsoldosokat helyez el a lakóházakban, és a telkükön katonai felszerelés és tüzérség számára állásokat alakít ki.

“A tüntetések elfojtására a nacionalisták és külföldi zsoldosok tüzet nyitottak, aminek következtében négy helyi lakos Shestakove faluban és öt Verkhnii Saltivban különböző súlyosságú lőtt sebeket szerzett” – közölte a védelmi minisztérium.

Emellett a minisztérium közölte, hogy az elmúlt 24 órában az orosz légierő csapásokat mért az Ukrán Fegyveres Erők 44. tüzérdandárja két tarack-tüzérségi hadosztályának ideiglenes telepítési pontjaira, valamint rakéta- és tüzérségi fegyverraktárakra Zaporizzsjai területen. Ennek eredményeképpen 150 ukrán fegyverest, két amerikai M777-es ágyút és az ezekhez szükséges 1500 lőszert, hat Msta-B ágyút, nyolc különböző átalakítású tüzérségi löveget, mintegy 350 lövedéket a Grad többszörös rakétavetőkhöz és hét drónt is likvidáltak.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet hajt végre Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...

Orosz ellenőrzés alá került Zajcevo a DNR-ben

Az orosz erők elfoglalták a Donyecki Népköztársaságban lévő Zajcevo települést, Herszonban pedig visszaverték az ukrán erők áttörési kísérleteit - közölte Igor Konasenov altábornagy, az...