2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Az ukrán erők tüzet nyitottak a lakosokra Harkovban, mert nem voltak hajlandóak átadni otthonukat

Az ukrán hadsereg megpróbálta kilakoltatni a civileket otthonaikból Harkov megyében, és kilenc embert megsebesített – közölte az orosz védelmi minisztérium augusztus 5-i jelentésében.

Az Ukrán Fegyveres Erők 92. gépesített dandárjának parancsnoksága azt tervezte, hogy külföldi zsoldosokat helyez el a lakóházakban, és a telkükön katonai felszerelés és tüzérség számára állásokat alakít ki.

“A tüntetések elfojtására a nacionalisták és külföldi zsoldosok tüzet nyitottak, aminek következtében négy helyi lakos Shestakove faluban és öt Verkhnii Saltivban különböző súlyosságú lőtt sebeket szerzett” – közölte a védelmi minisztérium.

Emellett a minisztérium közölte, hogy az elmúlt 24 órában az orosz légierő csapásokat mért az Ukrán Fegyveres Erők 44. tüzérdandárja két tarack-tüzérségi hadosztályának ideiglenes telepítési pontjaira, valamint rakéta- és tüzérségi fegyverraktárakra Zaporizzsjai területen. Ennek eredményeképpen 150 ukrán fegyverest, két amerikai M777-es ágyút és az ezekhez szükséges 1500 lőszert, hat Msta-B ágyút, nyolc különböző átalakítású tüzérségi löveget, mintegy 350 lövedéket a Grad többszörös rakétavetőkhöz és hét drónt is likvidáltak.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet hajt végre Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó