2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost, akik – előzetes információk szerint – lengyel állampolgárok voltak.

“Adataink szerint az ukrán egységek vasárnapról hétfőre virradó éjszaka lelőttek és megöltek egy csoport külföldi katonát. Tételesen [ők] lengyelek voltak. Az ukrán és lengyel egységek közötti összecsapások az utóbbi hetekben gyakoribbá váltak. Ez a hírszerzés adatai szerint van így, beleértve a rádiós kommunikáció lehallgatásokat is” – mondta.

Gagin szerint a lengyel zsoldosok és az ukrán katonák közötti komoly összecsapásokról számolt be néhány olyan katona is, akiket Ugledar közelében ejtettek fogságba az elmúlt napokban.

Januárban arról számoltak be, hogy a DNR erői Gorlovka közelében lehallgatták a rádióforgalmat, ahol ukrán katonák és lengyel zsoldosok verbális harcba keveredtek.

Andrej Marocsko, a Luganszki Népköztársaság népi milíciájának nyugalmazott alezredese 2022 novemberében azt mondta, hogy az ukrán csapatok és a lengyel zsoldosok között egyre nagyobbak az ellentétek, amelyek néha verekedésekbe, sőt lövöldözésbe torkolltak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó