2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Az ukrán erők átcsoportosítanak, új fegyvereket kapnak

Az ukrán erők átcsoportosítanak, új fegyvereket kapnak

Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács szóvivője, Andriy Lysenko elmondta, hogy “az ukrán csapatok betartják a tűzszünetet, de az esetben ,ha az életük veszélybe kerül, megtorló tüzet nyitnak”

Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács egy tagja hivatalosan elismerte, hogy új csapatok és új harcászati felszerelés áramlik folyamatosan a frontra a tűzszünet alatt. “Ukrajnának elegendő ereje van visszaverni ellenséges támadásokat. Az erők és felszerelések melyek a harci zónába érkeznek, felkészülnek” – mondotta Andriy Lysenko.

Az ukrán csapatok betarták a tűzszünetet, de abban az esetben, ha veszélyben az életük, viszonozni fogják a tüzet – mondta Lysenko. A csapatok maradnak a telepítési helyeiken, ahol voltak pénteken, a tűzszünet megkötése idején – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy az utóbbi 24 órában nem volt harci jármű mozgás az orosz-ukrán határon.

Korábban a Donyecki Népköztársaság miniszterelnök-helyettese elmondta az ITAR TASS-nak, hogy a tűzszünet alatt az ukrán sereg nagyerejű átcsoportosításokat hajt végre és rengeteg fegyver áramlik a frontra.

 

“Ukrajna aktívan forgatja a csapatokat, új erőket hoznak a frontokra. Rengeteg a harci jármű mozgás, kaptak sok új páncélozott csapatszállítót is. Azt teszik ,ami lehetetlenség lett volna számukra tűzszüneten kívül. A tűzszünetet kihasználva rengeteg harci jármű és csapatkonvoj érkezik a kijelölt helyére és felkészülnek a támadásra” – mondotta a felkelő Donyecki állam miniszterelnök helyettese.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....