2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Az ukrán ellentámadás napokon vagy órákon belül elindulhat a Zaporozsje fronton

Az ukrán fegyveres erők ellentámadása Zaporizzsja régióban a következő napokban vagy órákban megkezdődhet – mondta a régió megbízott vezetője, Jevgenyij Balickij a Szolovjo Live című műsorban.

“Úgy véljük, hogy az ellentámadás nagyon hamar megkezdődik. Információink vannak a frontvonalról, akár 150 kilométeres mélységből, és tisztában vagyunk vele, hogy ez az elkövetkező napokban, ha nem órákban megkezdődhet” – mondta.

Az ellenség teljesen kiüríti a frontzónát, beleértve Sztyepnogorszk városát is – pontosított a régió megbízott vezetője. A helyzetet feszültnek minősítette, megjegyezve, hogy Kijev éjszaka is mozgatja a felszereléseket.

“Készen állunk arra, hogy szembenézzünk az ellenséggel, ha az a mi területünkre lép” – hangsúlyozta Balickij.

A Zaporozsjei terület hatóságai ma úgy döntöttek, hogy a fokozódó ukrán ágyúzás miatt ideiglenesen áttelepítik 18 front menti település lakóit a régió belsejébe. Balickij elmondása szerint a régió déli részén található Bergyjanszki járásba viszik őket, ahol pihenőotthonokban helyezik el őket. Hangsúlyozta, hogy ez egy kényszerű intézkedés, amelynek célja az emberek biztonságának garantálása.

Kijev folyamatosan az ukrán csapatok közelgő ellentámadásáról beszél. Az ország miniszterelnöke, Denisz Smihal szerint ez tavasszal vagy nyáron kezdődhet. A Zaporozsjei terület az egyik lehetséges irány, azzal a céllal, hogy elérjék az Azovi-tenger partját.

Dmitrij Peszkov elnöki sajtótitkár a maga részéről azt mondta, hogy az orosz hadsereg szorosan figyelemmel kíséri az előkészített ellentámadásról szóló nyilatkozatokat, és azokat figyelembe veszi a különleges művelet tervezésekor.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó