2022, október 6.
9.5 C
Budapest
7.1 C
Moszkva
Array

Az ukrajnai Ellenzéki Blokk maga is megszámlálja majd a parlamenti választások szavazatait

Az ukrajnai Ellenzéki Blokk meg fogja tartani a saját párhozamos szavazat-számlálását és video felvételeket készít a szabálysértésekről, erőszakos cselekményekről és csalási kísérletekről az ukrán parlamenti választások folyamán, mondotta Yuri Miroshnichenko, a Blokk vezetője és egyben képviselő-jelöltje vasárnapon.

“Az Ellenzéki Blokk nem fogja engedni az ukrán hatóságoknak, hogy meghamisítsák a közelgő választásokat” – ígéri a vezető. ” tüzetesen fogjuk figyelni, hogy megbizonyosodjunk róla, a választások demokratikusak és fair, átlátható módon mennek végbe. Monitorozni fogjuk a szavazat-számlálást is. Nem fogjuk engedni a hatóságoknak, hogy manipulálják a választási körzetek számát a DONBASS régióban.”

(megjegyzés: mivel a DONBASS önmagát függetlennek kiáltotta ki, 2 új önjelölt állammal (Donetski- és Luhanski Köztársaságok) akik nem fognak részt venni a Kijev által gründolt parlamenti választásokon, ezért a kijevi hatóság játszhatnak a térképpel, az ottani körzetek átrajzolásával és fals szavazatokat “gyárthatnak” a kiszakadt területen élők nevében az ukrajnai államhatalom javára)

Az Ellenzéki Blokk Kijevben rendezi be a főhadiszállását a választások idejére és ott fog adatokat gyűjteni hamisítási kísérletekről egész Ukrajnából. “Nemzetközi Szervezeteket hívunk meg, melyek feladata a választások ellenőrzése, és természetesen rengeteg újságírót is hívunk”- mondotta el Yurij Miroshnichenko.

Az Ellenzéki Blokk egyben követeli Pjotr Poroshenko elnöktől: “biztosítson egyenlő jogokat és lehetőségeket minden résztvevőnek a Verkhovna Rada választásokon és őrködjön az állam jó hírneve s nemzetközi megítélése felett”.

Miroshnichenko emlékeztetett hogy a Verkhovna Rada tervezte a választási törvény módosításainak megvitatását, méghozzá október 2O-án, azaz hétfőn. ” 6 nappal a választás előtt a hatóságok lehetőségeket fürkésznek átnyomni a választási törvény módosításait a saját előnyükre”- jegyezte meg.

Az Ellenzéki Blokk: 6 pártból áll, Ukrajna Fejlődéséért – ez a legerősebb, központi párt, illetve ezen kívül: Új Politika, Semlegesség Állama, Előre!, Ukrajna Párt, Ukrajnai Munkapárt

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....