2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva
Array

Az ukrajnai Ellenzéki Blokk maga is megszámlálja majd a parlamenti választások szavazatait

Az ukrajnai Ellenzéki Blokk meg fogja tartani a saját párhozamos szavazat-számlálását és video felvételeket készít a szabálysértésekről, erőszakos cselekményekről és csalási kísérletekről az ukrán parlamenti választások folyamán, mondotta Yuri Miroshnichenko, a Blokk vezetője és egyben képviselő-jelöltje vasárnapon.

“Az Ellenzéki Blokk nem fogja engedni az ukrán hatóságoknak, hogy meghamisítsák a közelgő választásokat” – ígéri a vezető. ” tüzetesen fogjuk figyelni, hogy megbizonyosodjunk róla, a választások demokratikusak és fair, átlátható módon mennek végbe. Monitorozni fogjuk a szavazat-számlálást is. Nem fogjuk engedni a hatóságoknak, hogy manipulálják a választási körzetek számát a DONBASS régióban.”

(megjegyzés: mivel a DONBASS önmagát függetlennek kiáltotta ki, 2 új önjelölt állammal (Donetski- és Luhanski Köztársaságok) akik nem fognak részt venni a Kijev által gründolt parlamenti választásokon, ezért a kijevi hatóság játszhatnak a térképpel, az ottani körzetek átrajzolásával és fals szavazatokat “gyárthatnak” a kiszakadt területen élők nevében az ukrajnai államhatalom javára)

Az Ellenzéki Blokk Kijevben rendezi be a főhadiszállását a választások idejére és ott fog adatokat gyűjteni hamisítási kísérletekről egész Ukrajnából. “Nemzetközi Szervezeteket hívunk meg, melyek feladata a választások ellenőrzése, és természetesen rengeteg újságírót is hívunk”- mondotta el Yurij Miroshnichenko.

Az Ellenzéki Blokk egyben követeli Pjotr Poroshenko elnöktől: “biztosítson egyenlő jogokat és lehetőségeket minden résztvevőnek a Verkhovna Rada választásokon és őrködjön az állam jó hírneve s nemzetközi megítélése felett”.

Miroshnichenko emlékeztetett hogy a Verkhovna Rada tervezte a választási törvény módosításainak megvitatását, méghozzá október 2O-án, azaz hétfőn. ” 6 nappal a választás előtt a hatóságok lehetőségeket fürkésznek átnyomni a választási törvény módosításait a saját előnyükre”- jegyezte meg.

Az Ellenzéki Blokk: 6 pártból áll, Ukrajna Fejlődéséért – ez a legerősebb, központi párt, illetve ezen kívül: Új Politika, Semlegesség Állama, Előre!, Ukrajna Párt, Ukrajnai Munkapárt

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó