2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva

Az RT elindította régóta várt német nyelvű adását

Az RT csütörtökön elindította új, éjjel-nappal sugárzó német nyelvű tévécsatornáját. A csatorna szerint ez azért történt meg, mert a már meglévő online tartalmaik iránt egyre nagyobb az érdeklődés a német anyanyelvűek körében.

A csatorna többek között híreket, talk show-kat és dokumentumfilmeket sugároz majd, köztük a “Fasbenders Woche” című műsort, amelyben egy neves német újságíró, Thomas Fasbender szerepel.

“Mindent megteszünk, hogy ne okozzunk csalódást a német nyelvű nézőinknek” – mondta Margarita Simonyan, az RT főszerkesztője.

Az RT német nyelvű online platformjának, az RT DE-nek a közönsége folyamatosan növekszik, amióta 2014-ben elindult. A CrowdTangle adatai szerint az elmúlt 12 hónap összes interakciói alapján jelenleg a Facebookon a német nyelvű hírmédia első számú médiuma, megelőzve olyan német média nagyágyúkat, mint a Bild című bulvárlap vagy a Der Spiegel magazin, valamint a ZDF közszolgálati televízió.

A Tubular Labs adatai szerint ar RT DE videói szintén az első öt legnézettebb közé tartoznak a Facebookon, megelőzve olyan német nagyágyúkat, mint a Spiegel TV, a Zeit Online és a Focus Online. Az RT többnyelvű weboldalcsaládja a Németországból érkező látogatók körében is népszerűbbnek bizonyult, mint a német állami tulajdonú nemzetközi műsorszolgáltató, a Deutsche Welle.

“Látjuk, hogy Németországban egyre nagyobb az érdeklődés az RT iránt, és örülünk, hogy [az emberek] nemcsak olvashatják vagy hallgathatják, hanem a televízióban nézhetik is a tartalmainkat” – mondta Dinara Toktoszunova, az RT DE Productions vezetője.

Ennek a népszerűségnek azonban ára van, mivel az RT DE az elmúlt hónapokban több jelentős támadással is szembesült. Az év elején a német médiában megjelent hírek szerint Berlin nyomást gyakorolt a szomszédos Luxemburgra, hogy tagadja meg az RT engedélyét. Németország tagadta, hogy bármi köze lenne az elutasításhoz.

Szeptemberben a YouTube eltávolított két német nyelvű csatornát, az RT DE-t és a Der Fehlende Partot, mert állítólag megsértették a közösségi irányelveket. A döntést követően az RT főszerkesztője ezt “Németország Oroszország elleni médiaháborús nyilatkozatának” nevezte, és válaszadásra szólította fel Moszkvát. Az eltávolítás előtt az RT DE a negyedik legbefolyásosabb német nyelvű hírforrás volt a platformon, megelőzve a Deutsche Welle-t és számos más hírszolgáltatót.

“Az a módszer, ahogyan Németország harcolt és harcol az RT ellen az páratlan a világon” – mondta Simonyan, hozzátéve, hogy ez a tény nem befolyásolja a csatorna eltökéltségét, hogy minőségi tartalmat mutasson be a közönségének.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27256″]

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...