2022, december 6.
5 C
Budapest
-10.5 C
Moszkva

Az osztrák külügyminiszter nem zárja ki az oroszellenes szankciók fokozatos feloldását

Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter nem zárta ki az Oroszország elleni uniós szankciók fokozatos feloldásának lehetőségét, Bécs tárgyalási helyszínné válhat.

“A szankciók rugalmasak, de még hosszú út áll előttünk. Nagyon remélem, hogy valamikor visszatérünk egy olyan pontra, ahol a diplomácia sikerrel járhat” – mondta a miniszter a Wiener Zeitung című lapnak arra a kérdésre, hogy lehetségesnek tartja-e a szankciók fokozatos feloldását Moszkva ellenlépései esetén.

Hozzátette, hogy “mindkét félre szükség van a tárgyalásokhoz”.

Schallenberg arra a kérdésre, hogy Ausztria készen áll-e arra, hogy tárgyalási platformként lépjen fel Oroszországgal, hangsúlyozta, hogy “természetesen, ha a diplomácia válik meghatározóvá, készen állunk” a tárgyalófelek fogadására. Ez a pillanat azonban “még messze van” – tette hozzá a miniszter, utalva a folyamatban lévő ellenségeskedésekre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.