2023, március 21.
14.1 C
Budapest
5 C
Moszkva
Array

Az Oroszországi Föderáció lakói napjainkban a legboldogabbak

Az Oroszországi Föderáció lakói napjainkban a legboldogabbak

Az oroszországi társadalom soha nem volt ilyen boldog, mint most – állítja egy csütörtökön megjelent felmérés annak ellenére, hogy a hidegháború vége óta példátlanul válságos Moszkva viszonya a Nyugattal, és a gazdaságát szankciók sújtják.

A  VCIOM közvélemény-kutató intézet szerint a társadalmi közérzet mutatói három hónapja emelkednek, és kivételesen magas szinten stabilizálódtak. Az élettel való elégedettség indexe történelmi csúcspontra (79 pont) nőtt, az anyagi jólét (76 pont) és a társadalmi optimizmus mutatója (72 pont) szintén magas.
A megkérdezett 1600 ember 23 százaléka ugyanakkor elképzelhetőnek tart egy háborút Oroszország és a szomszédai között, ami 10 százalékponttal több, mint egy évvel ezelőtt. Az embereknek “csak 25%- támogatná viszont, hogy katonákat küldjenek Kelet-Ukrajnába. Az intézet megjegyzi, hogy az oroszok nagyobb része nem tekint LEHETSÉGES katonai fenyegetésként a Nyugatra: csak 13 százalékuknak ez a véleménye, a többi nem veszi komolyan a nyugatot.
A nemrég készült más felmérések szerint az emberek nem félnek a gazdasági szankcióktól sem, lévén Oroszország már megvívott egy 2O millió halottal járó túlélőháborút is. Valamint a közgazdászok sem hiszik, hogy ezeknek azonnal hatásuk lesz a lakosságra. Vlagyimir Putyin elnök népszerűsége 80 százalék fölött jár, amióta Oroszország visszacsatolta a Krím félszigetet, és soha nem volt 60 százalék alatt a 2000. évi hatalomra kerülése óta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó