2023, március 24.
10.6 C
Budapest
7.5 C
Moszkva
Array

Az oroszok elismerik az ukrán választások eredményeit és a felkelőkéit is

Az Oroszországi Föderáció el fogja ismerni az ukrajnai felkelők által november 2-án az uralmuk alatt álló keleti országrészben rendezendő elnök- és parlamenti választások eredményét – jelentette be Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy kedden megjelent interjúban.

“Reméljük, hogy a megállapodásnak megfelelően megtartják a választásokat, és mi természetesen elismerjük az eredményeit. Reméljük, hogy az emberek szabadon nyilváníthatják ki véleményüket, és senki nem próbálja meg kívülről megzavarni a voksolást” – mondotta Szergej Lavrov az Izvestija nevű lapnak nyilatkozva.

A felkelők által önhatalmúlag létrehozott két köztársaság hatóságai legitimitása szempontjából nagyon fontos lesz ez a választás. Az ukrajnai tűzszünetről szóló, szeptember 5-i minszki megállapodás egyik legfontosabb pontjáról van szó – tette hozzá. Lavrov közölte az interjúban, hogy az ukrajnai parlamenti választások kampányában “számos jogsértés történt”, ennek ellenére érvényes volt a voksolás.

A külügyminiszter hétfőn a LifeNews orosz televíziónak nyilatkozva bejelentette, hogy Oroszország kész elismerni az ukrajnai választások eredményét. “Mindent összevetve ezek a választások lezajlottak, ha nem is Ukrajna egész területén. Nekünk nagyon fontos, hogy Ukrajnában végre egy olyan hatalom jelenjen meg, amely nem a belharccal van elfoglalva, nem azzal, hogy Ukrajnát hol Nyugatra, hol Keletre cibálja, hanem az ország előtt álló valóságos problémákkal” – szögezte le.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó