2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Az oroszok blokkolják az ukrán erők hozzáférését az Azovi-tengerhez – napi helyzetjelentés

A Luganszki Népköztársaság csapatainak egy csoportja az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erőinek támogatásával  61 kilométert haladt előre a hadművelet kezdete óta, és blokád alá vette Szvatovo falut – közölte Igor Konasenkov az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

NOVOBOROVE, BARKINO, KLIMOVKA, BULGAKOVKA és GOLUBOVKA településeket szintén ellenőrzés alá vonták. A Donyecki Népköztársaság csapatai sikeres támadó hadműveleteket hajtottak végre, ellenőrzésük alá vonták Ivanovka, Talakovka, Sztarodubovka, Berestove és Bilotserkivka településeket. Az elmúlt 24 órában a csapatok 19 kilométer nyomultak előre.

A DNR népi milícia előretolt egységei elérték a Donyecki terület közigazgatási határát, és összekapcsolódtak az Orosz Föderáció fegyveres erőinek katonai egységeivel, amelyek az Azovi-tenger partján lévő ukrán területeket vették ellenőrzésük alá.

A mai naptól teljesen blokkolták az ukrán fegyveres erők egységeinek hozzáférését az Azovi-tengerhez.

Március 1-jén az Orosz Föderáció fegyveres erői nagy hatótávolságú precíziós légi és tengeri fegyverekkel mértek csapást. Két repülőteret és három légvédelmi radarállomást ért találat. A támadásból kizárták a polgári infrastruktúrát és a lakóépületeket.

Az orosz fegyveres erők összesen 1325 katonai infrastrukturális létesítményt támadtak Ukrajnában. Ezek közül: 43 ukrán fegyveres erők parancsnoki állása és kommunikációs központjai voltak. Megsemmisítettek 395 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 59 rakéta-sorozatvetőt, 179 tábori tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 286 speciális katonai járművet.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS