2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Az oroszok 84 százaléka újraválasztaná Putyint

Az oroszok 84 százaléka úgy gondolja, hogy a 2018-as elnökválasztáson újraválasztaná Vlagyimir Putyint – derült ki az orosz Civil Társadalom Fejlesztési Alapítvány (FoRGO) csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentéséből. A Putyin többsége: struktúra, dinamika és politikai preferenciák című jelentés a FoRGO-nak a VCIOM állami közvélemény-kutató intézettől megrendelt felmérésén alapul, amely szerint a megkérdezettek 82 százaléka helyesli azt, amit Putyin tesz és 84 százalék úgy gondolja, hogy újraválasztaná őt.

A felmérés szerint Putyin hívei nemcsak a kormányzó Egységes Oroszország párt támogatói közül kerülnek ki, noha ebből a pártból 96 százalék tartja jónak, amit csinál és ugyanennyien nem elleneznék, ha ő maradna a Kremlben 2018 után is.

A kommunisták között politikájának támogatottsága 76, az újabb államfői mandátumáé pedig 79 százalék. A liberális demokratáknál ez az arány 69, illetve 76, a szocialista Igazság Oroszország esetében pedig 77, illetve 87 százalék.

Putyin támogatottsága a parlamenten kívüli ellenzéki pártok híveinek körében is erős: ebben a közegben 64 százalék támogatja, amit tesz és ugyanennyi nem zárkózik el attól, hogy rá adja a voksát. “Putyin többsége” a nagyvárosokban erősebb mint vidéken. Moszkvában és Szentpéterváron 87 százalék támogatja az irányvonalát és 89 százalék adná le rá ismét a voksát.

A nőknél ez az arány 83-85, a férfiaknál 81-82 százalék. A VCIOM április 16-17-én végezte el felmérését egy 1600 fős mintán, 130 településen. Március végén a független Levada közvélemény-kutató központ arra a megállapításra jutott, hogy egy év leforgása alatt tíz százalékponttal, 83-ról 73 százalékra csökkent azoknak az oroszoknak az aránya, akik megbíznak Putyinban, viszont megszaporodott azok száma, akik ismét őt választanák meg. A Levada felmérése szerint a Putyint újraválasztani kész oroszok aránya a tavalyi 57-ről csaknem kétharmadra, 65 százalékra nőtt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...