2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva
Array

Az oroszbarát lázadók átadják a fekete dobozokat, az ukránok pedig növelik a támadás intenzitását a lelövési zónában

A Donyeck oroszbarát szabadcsapatai, a  ( -még nem tudni teljes biztonsággal ki által- ) Július 17.-én lelőtt Boeing 777 megtalált fekete dobozait maláj szakértőknek fogják átadni, nyilatkozta Malajzia miniszterelnöke, Najib Razak hétfő reggel, illetőleg hozzáfűzte hogy Alekszandr Borodaj, a Donyecki Köztársaság vezetője minden segítséget megad hogy  független nemzetközi szakértők biztonságban hozzáférhessenek a katasztrófa helyszínéhez, és megkezdődhessen az átfogó nemzetközi vizsgálat.

Ugyanakkor hétfő reggel a donyecki Torez pályaudvaráról elindult a hűtővonat-szerelvény, 282 holttesttel, illetőleg a külön megtalált, 87 darab, 16 külön tetemhez tartozó testrésszel. A vonat Harkovba megy, ott 31 fős nemzetközi szakértői bizottság fogja megvizsgálni és azonosítani a maradványokat mielőtt azokat hozzátartozóinknak, rokonaiknak átadnák.
Harkovból azonosítás után a hollandiai Amszterdamba egy katonai gép fogja szállítani az áldozatok maradványait, ezt minapi sajtótájékoztatóján közölte Mark Rutte kormányfő.

Mindezalatt fokozódó kegyetlenséggel folyik a délkelet-ukrajnai városok ukrán seregek általi inváziója, a támadás intenzitása a lelőtt Boeing 777-es zónája előtt is fokozódik, mintha  az ukránok meg szeretnék akadályozni, hogy eljusson a helyszínre a független civil műszaki szakértők csoportja, amely a helyszínen fogja megvizsgálni a gép sérüléseit, és így nagy valószínűséggel tudja majd állapítani a lelövéshez használt fegyvertípust.

Érdekesség, hogy máig a kijevi kormány „nem tudta szavatolni”a szakértői bizottság fizikai biztonságát a lelövési zónában, azonban a mai napon a kormányerők már biztonsági kíséret nélkül is elengednék a több országból érkezett szakértői csoportot, hogy azok saját felelősségükre menjenek el Kijevből Donyeckbe, ami veszedelmes vállalkozás a polgárháború sújtotta országban. Lévén, útközben “bármi megtörténhet” a szakértői csoporttal, amivel újra az oroszokat lehetne vádolni.

Искандер

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó