2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Az Orosz Műugrószövetség kérte, hogy Európából az ázsiai szövetségbe léphessen

Az Orosz Műugrószövetség tárgyalásokat folytat a Nemzetközi Úszószövetséggel (FINA) arról, hogy az Európai Úszó Szövetségből (LEN) az Ázsiai Úszószövetséghez (AASF) váltson.

A fejleményt az orosz szövetség elnöke, Sztanyiszlav Druzsinin vasárnap erősítette meg a TASZSZ orosz hírügynökségnek.

“Párbeszédet folytatunk a FINA-val, nem úgy mint az európai szövetséggel. Nagyon nehéz párbeszédet folytatunk velük, mondhatjuk, hogy egyáltalán nincs is párbeszéd velük” – magyarázta Druzsinin.

“Idén nem mentünk nemzetközi versenyekre, de dolgozunk és tárgyalunk a FINA-val. Többször elmondtuk [a FINA elnökének] Husain Al Musallam úrnak, hogy szeretnénk átmenni az ázsiai szövetséghez, és elhagyni az európai szövetséget, hogy részt vehessünk az ázsiai bajnokságon és az ázsiai versenyeken”.”

“A FINA gondolkodik [ezen], párbeszédet folytatunk velük, és úgy gondolom, hogy a nemzetközi szövetség hamarosan döntést hoz” – tette hozzá Druzsinin.

Druzsinin megjegyzései azután hangzottak el, hogy az Orosz Úszószövetség elnöke, Vlagyimir Szalnyikov, aki egyben a FINA elnökségi tagja is, a TASZSZ-nek azt mondta, hogy az Orosz Úszószövetség a jövőben átkerülhet az ázsiai szövetségbe.

Az orosz csapatokat és sportolókat a legtöbb sportágtól eltiltották, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) február 28-án, az ukrajnai katonai művelet megindulása után ilyen intézkedést javasolt.

A FINA március 23-án követte a tanácsot, és az oroszországi Kazanyt is megfosztotta az úszó-világbajnokságtól (25 méter), amelyet most december 13-18. között rendeznek meg Melbourne-ben.

Az Orosz Műugrószövetség esetleges váltása olyan spekulációk közepette történik, amelyek szerint az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) is elhagyja az UEFA-t, és az Ázsiai Labdarúgó-szövetséghez (AFC) csatlakozik. Az RFU elnöke, Alekszandr Djukov egy héttel ezelőtt tájékoztatta az orosz médiát a hírről.

“Ezt a kérdést a végrehajtó bizottságban fogjuk megvizsgálni. Nem vagyok biztos benne, hogy döntés születik, de a helyzet megvitatásra szorul” – mondta Djukov, akit a TASZSZ idézett.

“Az UEFA az európai család tagjának tekint minket, minden programot mi hajtunk végre, ők részt vesznek a projektek finanszírozásában, a mi esetünkben csúnya dolog lenne a fejük felett tárgyalni”.

“Azt mondtam, hogy fontos számunkra, hogy hivatalos mérkőzéseket rendezzünk, két évig volt a koronavírus, most pedig felfüggesztés” – tette hozzá Djukov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...