2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Az orosz légvédelmi erők lelőttek egy ukrán Szu-27-es vadászgépet Harkov térségében

Az orosz légvédelmi erők lelőttek egy ukrán Szu-27-es vadászgépet Harkov térségében, és elfogták az amerikai gyártmányú HIMARS rakéta-sorozatvető négy rakétáját az elmúlt nap folyamán az ukrajnai különleges katonai művelet során – jelentette Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője szerdán.

“A légvédelmi erők lelőtték az ukrán légierő egyik Szu-27-es repülőgépét a Harkovi területen lévő Izjum város közelében. Az elmúlt 24 óra alatt elfogták a HIMARS rakéta-sorozatvető négy rakétáját” – mondta a szóvivő.

Ezenkívül orosz légvédelmi rendszerek tíz ukrán pilóta nélküli légi járművet semmisítettek meg a Donyecki Népköztársaságban Avdejevka, a Luganszki Népköztársaságban Kuzjomovka és Varvarovka, a Zaporozsjei területen Zserebjanki és Rovnoje települések közelében – pontosított a tábornok.

Az orosz erők 50 ukrán katonát, két páncélozott járművet semmisítettek meg Kupjanszk térségében

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán mintegy 50 ukrán katonát, két páncélozott járművet és egy motorizált tüzérségi ágyút semmisítettek meg Kupjanszk térségében – jelentette Konasenkov.

“Kupjanszk irányában a nyugati harccsoport operatív/taktikai és hadsereg légiereje és tüzérsége csapást mért az ellenséges egységekre a Harkovi területen lévő Timkovka, Sinkovka, Zagoruikovka és Tabajevka települések közelében lévő területeken. Az ellenség veszteségei ezen a területen az elmúlt 24 órában 50 ukrán katonát, két páncélozott harcjárművet és egy Akacija önjáró tüzérségi rendszert tettek ki” – mondta a szóvivő.

Az orosz erők öt ukrán szabotázscsoportot semlegesítettek Kupjanszk térségében

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán öt ukrán szabotázscsoportot semlegesítettek Kupjanszk térségében – jelentette Konasenkov.

“A Harkovi területen lévő Krahmalnoje és Timkovka településekhez, valamint a Luganszki Népköztársaságban lévő Sztelmagovka településekhez közeli területeken öt ukrán szabotázs csoport tevékenységét hiúsították meg” – mondta a tábornok.

Az orosz erők 60 ukrán csapatot semmisítettek meg Krasznij Liman térségében

Orosz harci repülőgépek és tüzérség csapást mértek az ukrán hadsereg egységeire Krasznij Liman térségében, és az elmúlt nap folyamán mintegy 60 ellenséges csapatot számoltak fel – jelentette Konasenkov.

“Krasznij Liman irányában a Donyecki Népköztársaságban Sztarij Karavany és Terny települések közelében lévő területeken, a Donyecki Népköztársaságban Nevszkoje és a Luganszki Népköztársaságban Cservonaja Dibrova települések közelében lévő ellenséges egységekre csapást mért a harcászati/taktikai és a hadsereg légiereje és tüzérsége a harcászati központból” – mondta a szóvivő.

“Az elmúlt 24 órában ebben az irányban nem kevesebb mint 60 ukrán személyt, két páncélozott harcjárművet, két gépjárművet, egy Akacija önjáró tüzérségi rendszert és egy D-20-as tarackot semmisítettek meg” – pontosított a tábornok.

Az orosz erők több mint 240 ukrán katonát, zsoldost semmisítettek meg a donyecki előrenyomulásban

Az orosz erők több mint 240 ukrán katonát és külföldi zsoldost semmisítettek meg a Donyeck térségében az elmúlt nap folyamán végrehajtott előrenyomulásuk során – jelentette Konasenkov.

“Több mint 240 ukrán katonát és zsoldost, három páncélozott harcjárművet, négy gépjárművet és egy Gvozgyika önjáró tüzérségi rendszert semmisítettek meg az elmúlt 24 órában [Donyeck irányában]” – mondta a szóvivő.

A Donyecki Népköztársaságban lévő Belokuzminovka település térségében megsemmisítették az ukrán hadsereg 55. tüzérdandárjának tüzérségi fegyverraktárát – tette hozzá a tábornok.

Orosz rohamcsapatok nyomulnak előre az artyomovszki (Bahmut) offenzívában

Az orosz rohamcsapatok az elmúlt nap folyamán folytatták a támadó műveleteket Artyomovszk északnyugati és nyugati külterületén – jelentette Konasenkov.

‘Donyeck irányában a rohamcsapatok folytatták a támadó műveleteket, hogy elfoglalják a városi területeket Artyomovszk város északnyugati és nyugati külvárosában. A légideszant erők egységei az oldalvonalakon mozgásképtelenné tették az ellenséget” – mondta a szóvivő.

Az orosz hadműveleti/taktikai és a hadsereg légiereje és a tüzérség csapást mért az ukrán hadsereg 67. gépesített, 80. légitámadó és 5. rohamdandárjának egységeire a Donyecki Népköztársaságban lévő Krasznoje és Sztupocski települések és Artyomovszk nyugati külvárosa közelében – pontosított a tábornok.

“A repülőgépek tíz, a helikopterek pedig két bevetést hajtottak végre az elmúlt 24 órában ezen a területen. A déli harccsoport tüzérsége 98 lőcélt teljesített” – jelentette Konasenkov.

Az orosz erők mintegy 70 ukrán katonát számoltak fel Donyeck, Zaporozsje déli területein

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán mintegy 70 ukrán katonát számoltak fel Donyeck és Zaporozsje déli területein – jelentette Konasenkov.

Donyeck és Zaporozsje déli irányában az orosz Keleti harccsoport harci repülőgépei, tüzérsége és nehéz tűzrendszerei csapást mértek az ukrán hadsereg egységeire a Donyecki Népköztársaságban lévő Ugledar, Nyikolskoje és Vodjanoje települések közelében, valamint a Zaporozsjei területen lévő Orehovnál – pontosított a szóvivő.

“Az ellenség veszteségei ezeken az irányokban az elmúlt 24 órában 70 ukrán katonát, egy parancsnoki járművet, három páncélozott harcjárművet, hét gépkocsit és egy Mszta-B tarackot tettek ki” – jelentette a tábornok.

Az orosz erők 80 ukrán katonát semmisítettek meg Herszon térségében

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán mintegy 80 ukrán katonát és egy lőszerraktárt semmisítettek meg Herszon térségében – jelentette Konasenkov.

“Herszon irányában az elmúlt 24 órában nem kevesebb, mint 80 ukrán személyt, négy gépjárművet és egy Akacija motorizált tüzérségi rendszert semmisítettek meg az ellenségnek a tűzerejével okozott károk következtében” – mondta a szóvivő.

A Herszon megyei Kizomisz település térségében “az ukrán hadsereg 121. területvédelmi brigádjának lőszerraktárát” semmisítették meg – tette hozzá a tábornok.

Az orosz erők csapást mértek az ukrán hadsereg eszközjavító bázisára Zaporozsje térségében

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán csapást mértek az ukrán hadsereg Zaporozsjei területen lévő eszközjavító bázisára – jelentette Konasenkov.

“A Donyecki Népköztársaságban található Petrovszkoje település területén az ukrán hadsereg 107. területvédelmi brigádjának parancsnoki állására mértek csapást. Továbbá a Zaporozsjei területen található Orehov város területén az ukrán hadsereg 65. gépesített dandárjához tartozó fegyverzet- és haditechnikai eszközök javítási és helyreállítási bázisára mértek csapást” – mondta a szóvivő.

Az orosz harci repülőgépek, rakétacsapatok és tüzérség az elmúlt 24 órában 119 területen 98 ukrán tüzérségi egység tüzelőállásait, katonáit és felszerelését érte csapás – jelentette a tábornok.

Az orosz erők felszámolták az ukrán lőszerraktárt Zaporozsje térségében

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán megsemmisítettek egy ukrán lőszerraktárt Zaporozsje térségében – jelentette Konasenkov.

“A Zaporozsjei területen lévő Preobrazsenka település területén megsemmisítették az ukrán hadsereg 65. gépesített brigádjának lőszerraktárát” – mondta a szóvivő.

Ezenkívül az orosz erők semlegesítettek egy ukrán szabotázs/felderítő csoportot Vlagyimirovka település közelében – mondta a tábornok.

Összességében az orosz fegyveres erők az ukrajnai különleges katonai művelet kezdete óta 420 ukrán harci repülőgépet, 230 helikoptert, 4062 pilóta nélküli légi járművet, 421 föld-levegő rakétarendszert, 9067 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 1098 többszörös rakétavetőt, 4780 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 10 103 különleges katonai gépjárművet semmisítettek meg – jelentette Konasenkov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó