2022, július 6.
30.2 C
Budapest
28.7 C
Moszkva

Az orosz légvédelem leszedett két repülőgépet, négy rakétát és 13 drónt

Napi tájékoztató

Az orosz hadsereg két ukrán repülőgépet lőtt le és Tocska-U rakétákat fogott el a Luganszki Népköztársaság feletti égbolton – közölte Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője.

“Az orosz légvédelmi eszközök lelőtték az ukrán légierő Szu-25-ös és MiG-29-es vadászgépét a Luganszki Népköztársaságban (LNR) található Preobrazsenne település közelében, és elfogtak négy Tocska-U ballisztikus rakétát” – mondta a vezérőrnagy.

Ezenkívül 13 ukrán drónt semmisítettek meg Harkov és Herszon régióban, a DNR-ben és az LNR-ben.

A rakétacsapatok megsemmisítették az ukrán Sz-300-as légvédelmi rendszerek egy indítóállását, és csapásokat mértek öt olyan területre, ahol ukrán csapatok és felszerelések voltak összpontosítva.

A repülőgépek tegnap este egy tüzérségi üteg tüzelőállásait, két fegyverraktárat és 18 csapat- és felszerelés-koncentrációs területre mértek csapást.

“Az orosz légierő nagy pontosságú rakétái megsemmisítették a Kramatorszk városában lévő Energomasszpectál üzemben állomásozó ukrán csapatcsoport nagy lőszerraktárát” – tette hozzá Konasenkov.

Elmondta, hogy a különleges katonai művelet kezdete óta az orosz csapatok összesen 151 repülőgépet, 112 helikoptert, 742 drónt, 290 föld-levegő rakétarendszert, 2854 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 329 többszörös rakétavetőt, 1338 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2683 különleges katonai járművet semmisítettek meg.

Február 24-én Oroszország katonai műveletet indított Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszik célba. A hadsereg már teljesítette az első szakasz fő feladatát – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz hadsereg szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS