2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Az orosz légvédelem lelőtt két Storm Shadow cirkálórakétát

Az orosz légvédelmi rendszerek az elmúlt 24 órában két ukrán Storm Shadow cirkálórakétát, két HARM radarelhárító rakétát, 12 drónt és 19 HIMARS lövedéket lőttek le – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

“A légvédelmi eszközök két Storm Shadow nagy hatótávolságú cirkálórakétát, tizenkilenc HIMARS sorozatvető lövedéket és két HARM radarelhárító rakétát fogtak el” – közölték.

Emellett az LNR, a DNR és a Zaporozsjei területen tizenkét ukrán drónt semmisített meg az orosz légvédelem a nap folyamán.

A különleges művelet kezdete óta összesen 429 ukrán katonai repülőgépet, 235 helikoptert, 4353 pilóta nélküli légi járművet, 424 föld-levegő rakétarendszert, 9310 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 1100 rakéta-sorozatvető harcjárművet, 4919 tábori tüzérségi és aknavetős löveget, valamint 1481 darab speciális katonai járművet semmisítettek meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó