2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Az orosz légierő több mint 80 külföldi zsoldost semmisített meg a Dnyipropetrovszki területen

Az orosz fegyveres erők több mint 80 külföldi zsoldost semmisítettek meg a Dnyipropetrovszki területen és mintegy 500 ukrán harcost Herszon régióban – közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal.

“Az Orosz Légierő több mint 80 külföldi zsoldost és 11 egységnyi speciális felszerelést semmisítettek meg a Dnyipropetrovszki terület Vyvodove településén az ukrán Idegenlégió alakulatának egyik erődítménye ellen végrehajtott precíziós csapás eredményeként” – áll a jelentésben.

Ezenkívül a légierő csapásokat mért az ukrán fegyveres erők 63. gépesített brigádja 105. zászlóaljának harci állásaira a Herszon megyei Andriivka, Lozovaja és Dolhovej közelében. Több mint 70 nacionalistát öltek meg és mintegy 150-et megsebesítettek.

A Herszon melletti Bilohirka közelében a légi és tüzérségi erők csapást mértek az ukrán erők 46. légi mozgó dandár ideiglenes felvonulási pontjára. Az egység 400 embert veszített – tette hozzá a védelmi minisztérium.

A Harkovi területen, P’yatyhirs’ke falu közelében a tüzérek megsemmisítettek egy szakasz ukrán Vilha-M és amerikai HIMARS rakéta-sorozatvető rendszereket, míg a DNR-ben és a Nyikolajev régióban öt szakasz Grad rakéta-sorozatvetőt, három szakasz Gvozgyika önjáró tarackot, egy szakasz Giacint-B löveget és négy szakasz D-30-as tarackot.

“Az ukrán csapatok tömeges veszteségei miatt Nyikolajev irányában az 59. motorizált gyalogos dandár és a 61. gyalogos dandár, valamint a 35. tengerészgyalogos dandár egységeinek katonái megtagadták a támadási parancsok végrehajtását, elhagyták állásaikat és dezertáltak” – közölte a katonai hivatal.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte feladatát, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott és népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó