2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Az orosz légierő több mint 80 külföldi zsoldost semmisített meg a Dnyipropetrovszki területen

Az orosz fegyveres erők több mint 80 külföldi zsoldost semmisítettek meg a Dnyipropetrovszki területen és mintegy 500 ukrán harcost Herszon régióban – közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal.

“Az Orosz Légierő több mint 80 külföldi zsoldost és 11 egységnyi speciális felszerelést semmisítettek meg a Dnyipropetrovszki terület Vyvodove településén az ukrán Idegenlégió alakulatának egyik erődítménye ellen végrehajtott precíziós csapás eredményeként” – áll a jelentésben.

Ezenkívül a légierő csapásokat mért az ukrán fegyveres erők 63. gépesített brigádja 105. zászlóaljának harci állásaira a Herszon megyei Andriivka, Lozovaja és Dolhovej közelében. Több mint 70 nacionalistát öltek meg és mintegy 150-et megsebesítettek.

A Herszon melletti Bilohirka közelében a légi és tüzérségi erők csapást mértek az ukrán erők 46. légi mozgó dandár ideiglenes felvonulási pontjára. Az egység 400 embert veszített – tette hozzá a védelmi minisztérium.

A Harkovi területen, P’yatyhirs’ke falu közelében a tüzérek megsemmisítettek egy szakasz ukrán Vilha-M és amerikai HIMARS rakéta-sorozatvető rendszereket, míg a DNR-ben és a Nyikolajev régióban öt szakasz Grad rakéta-sorozatvetőt, három szakasz Gvozgyika önjáró tarackot, egy szakasz Giacint-B löveget és négy szakasz D-30-as tarackot.

“Az ukrán csapatok tömeges veszteségei miatt Nyikolajev irányában az 59. motorizált gyalogos dandár és a 61. gyalogos dandár, valamint a 35. tengerészgyalogos dandár egységeinek katonái megtagadták a támadási parancsok végrehajtását, elhagyták állásaikat és dezertáltak” – közölte a katonai hivatal.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte feladatát, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott és népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...