2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Az orosz légierő több mint 40 külföldi zsoldost semmisített meg a Donyecki Népköztársaságban

Az orosz légierő több mint 40 külföldi zsoldost semmisített meg a Donyecki Népköztársaságban (DNR) található Konsztantyinovkában – közölte az orosz védelmi minisztérium keddi hadjelentésében.

“A Donyecki Népköztársaság Konsztantyinovka településének közelében lévő Idegenlégió egységeinek ideiglenes telepítési pontjára mért nagy pontosságú légi rakétacsapás több mint 40 külföldi zsoldost, többségükben lengyelt semmisített meg” – áll a közleményben.

Az ukrán fegyveres erők 72. zászlóaljának több mint 70 nacionalistáját likvidálták a Donyecki Népköztársaság Kijev által ellenőrzött területén lévő Zaitseve településen.

Emellett az orosz légierő megsemmisítette az ukrán fegyveres erők 59. gépesített gyalogsági dandárjának egy tüzérségi hadosztályát, amelynek személyi és fegyvervesztesége meghaladta a 70 százalékot.

Ezen kívül az orosz erők csapást mértek:

  • az ukrán fegyveres erők nyolc parancsnoki állása, köztük a 14. gépesített dandár egységeire a Donyecki Népköztársaságban lévő Szol közelében, a 28. gépesített dandár és a 79. légideszantos támadó dandár Mikolajiv közelében, valamint a 61. gyalogos dandár a Mikolajivi területen lévő Poligon település közelében;
  • nyolc lőszerraktár;
  • Amerikai gyártmányú AN/TPQ-37-es radarállomás;
  • Az OSA-AKM rendszer légvédelmi rakétaindítója.

A tüzérség sikeresen eltalált:
-négy tüzérségi szakaszt D-20-as ágyúval;
-hét szakasz Gvozgyika önjáró tüzérségi löveget;
-kilenc szakasz D-30-as ágyút.

“A nap folyamán az ütegek elleni harc részeként elfojtották az Uragan rakéta-sorozatvető rendszerek egy ütegét, a Donyecki Népköztársaságban lévő Dzerzsinszk közelében lévő Giacint-B páncéltörő ágyú tüzérségi üteget, valamint hat szakasz Grad rakéta-sorozatvető rendszereket a Mikolajivi területen lévő Siroke, Berezneguvate, Ternuvate, Zaporizzsjai területen lévő Julievka, a Donyecki Népköztársaságban lévő Paraskoviivka és Kraszne területén” – tette hozzá a védelmi minisztérium.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denácifikálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...