2022, augusztus 19.
36.3 C
Budapest
25.9 C
Moszkva

Az orosz légierő támogatásával 150 szíriai települést szabadítottak fel a terroristáktól

Az orosz légierő támogatásával már 150 települést szabadítottak fel az Iszlám Állam terroristáitól Szíriában – közölte az orosz védelmi miniszter pénteken.

Szergej Sojgu elmondta, hogy ez lehetővé tette 264 000 menekült hazatérését.

A miniszter kiemelte három olajmező visszaszerzését és olyan jelentős városok felszabadítását, mint Palmüra és el-Karjatein.

[su_gmap width=”500″ height=”300″ address=”szíria”]

Ami legfontosabb, hogy megállt a terrorista csoportok terjeszkedése a környező régiókban – mondta Sojgu.

Hozzátette, hogy az orosz hadműveleteknek köszönhetően változott a helyzet a legitim szíriai kormány javára a háború sújtotta országban.

Az orosz védelmi minisztérium azon dolgozik, hogy helyreállítsa a szíriai hadsereg harci képességeit és egységeket képezzen ki.

Jelentősebb terrorista egységekkel végeztek a szíriai Homsz, Hama, Latakia és Damaszkusz közelében is – mondta a miniszter.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...