2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

Az orosz légierő 53 bevetésen, 72 légicsapás hajtott végre a terroristák ellen az elmúlt 24 órában (videó)

53 bevetésen a terroristákhoz tartozó 72 célpontra mért légicsapást az orosz légierő az elmúlt 24 órában – közölte Oroszország védelmi minisztériuma csütörtökön. Igor Konasenkov dandártábornok, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a Rosszija 24 televíziónak elmondta, hogy a bevetések Aleppó, Damaszkusz, Latakia, Dajr ez-Zaur, Idlib és Hama tartományokat érintették. Hozzátette, hogy az Iszlám Állam a szomszédos régiókból és országokból átcsoportosítja erőit Nyugat-Szíriába.

A szóvivő elmondta, hogy az orosz drónok terrorista csapatok mozgását regisztrálták Irakból Rakka tartomány északi részébe. A minisztérium határozottan cáfolta azokat az amerikai vádakat, amely szerint az orosz légierő kazettás bombákat használtak volna katonai műveleteik során a civilek lakta területeken.

Az orosz hadműveletek sikerességét jelzi az is, hogy az Iszlám Állam vezetői már tárgyalásokat folytat más terrorszervezetekkel is, köztük az Al-Nuszra Fronttal, hogy egyesítsék erőiket Szíriában.

Oroszország Bashár el-Asszad szír elnök kérésére szeptember 30-án kezdte meg légicsapásait az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai állásai ellen. A légicsapásokat Szu-25, Szu-24M és Szu-34-es harci repülőgépekkel hajtja végre az orosz légierő.

Október 7-én a Kaszpi-tengeren állomásozó hadihajókról kilőtt manőverező robotrepülőgépekkel mért csapást Oroszország az Iszlám Állam (IÁ) szervezetének szíriai állásaira. Négy rakétahordozóról 26, Kalibr típusú robotrepülőgépet lőttek ki 11 célpontra.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...