2023, november 29.
0.8 C
Budapest
-3.2 C
Moszkva

Az orosz légierő 53 bevetésen, 72 légicsapás hajtott végre a terroristák ellen az elmúlt 24 órában (videó)

53 bevetésen a terroristákhoz tartozó 72 célpontra mért légicsapást az orosz légierő az elmúlt 24 órában – közölte Oroszország védelmi minisztériuma csütörtökön. Igor Konasenkov dandártábornok, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a Rosszija 24 televíziónak elmondta, hogy a bevetések Aleppó, Damaszkusz, Latakia, Dajr ez-Zaur, Idlib és Hama tartományokat érintették. Hozzátette, hogy az Iszlám Állam a szomszédos régiókból és országokból átcsoportosítja erőit Nyugat-Szíriába.

A szóvivő elmondta, hogy az orosz drónok terrorista csapatok mozgását regisztrálták Irakból Rakka tartomány északi részébe. A minisztérium határozottan cáfolta azokat az amerikai vádakat, amely szerint az orosz légierő kazettás bombákat használtak volna katonai műveleteik során a civilek lakta területeken.

Az orosz hadműveletek sikerességét jelzi az is, hogy az Iszlám Állam vezetői már tárgyalásokat folytat más terrorszervezetekkel is, köztük az Al-Nuszra Fronttal, hogy egyesítsék erőiket Szíriában.

Oroszország Bashár el-Asszad szír elnök kérésére szeptember 30-án kezdte meg légicsapásait az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai állásai ellen. A légicsapásokat Szu-25, Szu-24M és Szu-34-es harci repülőgépekkel hajtja végre az orosz légierő.

Október 7-én a Kaszpi-tengeren állomásozó hadihajókról kilőtt manőverező robotrepülőgépekkel mért csapást Oroszország az Iszlám Állam (IÁ) szervezetének szíriai állásaira. Négy rakétahordozóról 26, Kalibr típusú robotrepülőgépet lőttek ki 11 célpontra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...

Moszkva nem lát esélyt egy jövő évi tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nem lát esélyt a tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban jövőre, tekintettel arra, hogy Kijev és nyugati támogatói olyan álláspontra helyezkedtek, amely...

NRK: rekordbevételre tett szert az egyik NATO-tagállam az ukrán válságból

Norvégia tavaly rekordösszegű olaj- és gázbevételre tett szert, miután az ukrajnai konfliktus miatt az energiaárak az egekbe szöktek - jelentette kedden az NRK televízió....
spot_img

Videó